søndag den 4. august 2013

Columbusæg og vækst i Frederikssund

Columbusæg og vækst i Frederikssund 

Lagt på Lokalavisens borgerblog 02.08.12. 


3 byrådskandidater for Venstre har oprettet Vækst-team Frederikssund på facebook.

Jørgen Olsen, Frederikssund, Michael Kock, Slangerup, og Jørgen Bech, Skibby. Her vil vi introducere forskellige forslag rettet mod oprettelsen af flere private arbejdspladser i Frederikssund kommune.

Bør professionelle ikke tage sig af det fremfor nogle ‘amatører’? Erhvervsforeningen med det kommunale tilskud i ryggen arbejder jo med netop det? Kommunen gør meget for at skabe vækst? Mener de så, at de er klogere? Har de Columbusægget?

Jo, vi har professionelle, jo vi har en kommunalt støttet erhvervsforening, og jo kommunen gør meget. Og, nej, vi er ikke klogere end andre.

Historien bag Columbus-ægget er: Udtrykket anvendes om en simpel løsning på et indviklet problem. Det opstod ved et selskab Columbus deltog i, hvor man ikke syntes hans opdagelse af Amerika var noget særligt, enhver kunne jo have gjort det samme. Han udfordrede de tilstedeværende til, at få et æg til at stå. Da dette ikke lykkedes, bankede han det herefter en smule fladt i den ene ende,  og ægget stod.
 



Ergo - de mest simple løsninger overses ofte. Løsninger som ændrer på faconen. Vi har i vort samfund en tendens til at gøre selv enkle ting komplicerede. Mellemled der gør alt dyrere, forsinker, hæmmer.

Lær af de bedste. Frederikssund ligger i bunden i mange erhvervsstatistikker. Med tanke på de fantastiske muligheder vor beliggenhed og natur giver kan vi ikke være det bekendt. Vækst-team Frederikssund har set på de kommuner der ligger i top,  og henter mange forslag derfra.

Vi har personlige erfaringer gennem vores karrierer ved,  ‘hvor skoen trykker,’ henter inspiration fra dagligdagens små historier om genvordigheder for iværksættere.

“Hvo intet vover - intet vinder” At fortsætte ud af en forkert sti er tåbeligt. Kun den der hurtigst vender om, forsøger sig med nye veje kommer i mål. Prøv det anderledes, prøv nyt, og se kreativiteten blomstre. Det er et forsøg værd. Når borgeren sættes fri eksploderer opfindsomheden når der gives nødvendig starthjælp i form af færre regler.

Har vi råd til at lade være? Vore nabokommuner står på spring for at overtage de arbejdspladser der retteligen burde ligge i Frederikssund.

Følg med på facebook  - Vækst-team Frederikssund. Alle opslag lægges over på vor blog

Alle forslag er yderst velkomne. Måske er der blandt dem et Columbusæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails