fredag den 30. august 2013

Sammenhold gør stærk

Sendt ind som blogindlæg 04.09.13 Lokalavisen.


Sammenhold gør stærk



Sidste byrådsmøde var noget anderledes end ellers, det var langt og livligt. Nogle har undret sig over den manglende debativer ved byrådsmøder, hvor sagerne ofte er ren ekspedition. Det er fint, og forståeligt at de forskellige partier på deres gruppemøder, inden selv mødet har gennemdrøftet punkterne, og er kommet til rimelig enighed om deres indstilling.

Punkt 93 på dagsorden: ‘Vinge arkæologiske undersøgelser i første boligområde’ ansøgning om 1 million til at dække udgiften gav dog en livlig debat. (pengene er i forvejen sat til side i budgettet)

S-gruppen var uenig. Borgmesterspidskandidat Tina Tving Stauning mente man burde vente til man var helt sikker på, hvor man skulle begynde. Jesper Wittenburg ligeledes en smule forbeholden.

Viceborgmester Kim Rockhill var langt mere klar i spyttet. Han er nu meget forbeholden over for hele Vinge projektet. Med mange ord gav han udtryk for at det måske var på tide at pakke sammen, og lade projektet hvile. Det var et projekt der lignede en fantasi! Hvor er investorerne? Hvem vil bo der? Unge vil til København? Og andre argumenter imod.

Her måtte borgmester Ole Find Jensen så skære igennem og fastslå at det ikke var S-politik. Byrådsmedlemmer fra andre partier gav udtryk for deres forundring over denne pludselige kovending hos viceborgmesteren, og udtrykte deres uforbeholdne støtte til Vinge, og dets vitale betydning for Frederikssunds udvikling. Tak til dem.

Det er helt ubegribeligt at man efter så mange års hårdt arbejde, de gennemarbejdede planer, de utallige møder, de mange millioner investerede skattekroner og arealerhvervelser så skal opleve en så pinlig mangel på ambition og lyst til udvikling af Frederikssund. De mange borgere i området der har levet i en slags limbo i alle årene, og stadig gør det,  kan kun føle sig indigneret over en viceborgmesters mangel på vision. 

Tak til Ole Find for hans resolutte indgriben. Hvordan mon det vil komme til at gå uden ham ved rorpinden for S-gruppen?

Man kan have sin egen holdning til Vinge, men uden dette projekt som nogle benævner  “Frederikssunds Guld,” vil vi fortsætte med at være en rimelig god kommune, men dog en kommune der ikke er helhjertet med i kampen for at lokke nye virksomheder, borgere til, dermed fremgang og fastholden af velfærden. Det som betyder noget. Vi kan ende med at blive det som nogen kalder en ‘sovekommune.’
?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails