torsdag den 4. april 2019

Liv i Hillerød. 'Død' i Vinge

Liv i Hillerød. ‘Død’ i Vinge ved klik kommer du til det trykte læserbrev i lokalavisen 
Hillerød fik supersygehuset. Frederikssund hospital blev opført med henblik på fremtidig udbygning, god udenomsplads, derved sund økonomi. Den stærkt ønskede motorvej ville være bygget, for sådan lød argumentet i Gødstrup da jyderne fik en motorvej til deres supersygehus. Det er ikke altid fornuft og økonomisk ansvarlighed der hersker.
Frederikssund får i Vinge et kæmpemagasin til opbevaring af vor kulturarv, der skal beskyttes mod skimmelsvamp.
Supersygehuset i Hillerød skaber på mange felter ‘liv’ i Hillerød.  Kæmpemagasinet i Vinge skal være indhegnet, ligge hen som et fort, passe på ‘døde’ ting, fra “knappenåle til hestevogne” som der nævnes. Hvilken forskel.
.
Hillerød Storcenter var på tegnebrættet. Nabokommunerne, herunder Frederikssund, protesterede med henvisning til at deres lokalhandel ville blive drænet. Planerne blev skrinlagt. Nu jubler Hillerød over den hjælpende hånd for nu bygges boliger en masse på arealet.
1350 boliger, udelukkende lejeboliger, herunder højhuse der giver udsigt over store dele af Nordsjælland. Bygherren udtaler “Vi ved jo allesammen, at der kommer en krise på et tidspunkt. Og så er boliger til leje det, folk søger hen til. Er der krise, vil de ikke have ejerlejligheder, villaer og rækkehuse. Så vil de have frihed og ikke være stavnsbundet til et realkreditlån.” Samlet investering 4 mia.
Mikael Goldschmidt selv tager 1. spadestik til opførelsen af det store boligområde Frederiksbro i næste uge. Illustration: Mangor & Nagel
Frederiksbro. Illustration: Mangor & Nagel

I Hillerød lytter man til markedskræfterne.  I Frederikssund vil man ikke ændre på de rigide lokalplaner i Vinge, og åbne mulighed for andet end tæt/lavt byggeri. Frederikssund kommune ejer masser af hektar i Vinge, og kunne let åbne for mere markedsorienteret salgbart byggeri. Deltakvarteret bør være som planlagt.
S-stationen i Vinge, blev bevilget i en noget kastreret udgave. Der var ellers ikke beboere nok i området. Det ville der have været, dersom man havde sluppet tøjlerne og ladet markedet bestemme. Men Nej, man holder dumstædigt fast i det der umiddelbart ikke sælger.

Med måneders mellemrum orienteres vi om, at der forhandles intenst med investorer, og NU, NU, NU! falder det snart på plads. Tyngdeloven er åbenbart ikke gældende i Frederikssund. Investorer bider først til bolle når markedets betingelser er opfyldt.
Tålmodighed er, under visse omstændigheder rosværdig, men at opleve vi gang på gang overhales af vore nabokommuner grundet sendrægtighed er ærgerligt - dyrt. Kom i gang med at få kommunens enorme investering omsat til gavn for borgerne. Lær - også - af Hillerød. 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails