lørdag den 27. april 2019

Super raceren der gik helt i stå.
Der bygges mange steder i Frederikssund Kommune, men det halter iVinge.
Vore nabokommuner har store byggeprojekter. Musicongrunden Roskilde, leje-, ejer-, ungdomsboliger til 1000 nye borgere - færdig 2025. Viby Sjælland, 950 nye boliger, de første flytter ind 2019. Hillerød 1400 lejligheder. Hedehusene 3000 boliger, indflytning er begyndt. Egedal 300 boliger ved det nye Rådhus. Samlet boliger til mindst 16000 borgere.
Vores natur, tæt på København, tættere med forhåbentlig færdiggørelse af Frederikssund motorvejen, ny S station Vinge, ny broforbindelse er konkurrencefordele. Huspriserne i Roskilde og Hillerød er højere.Det går sendrægtigt med at få gjort investorer interesseret i Vinge. Vi overhales af vore nabokommuner, eventuelle sponsorer falde fra, efterspørgslen tørrer ud.  
Skal vi bliver panikslagne? Delvist. Vi skal se på, hvad der sælger andre steder, og så efterligne succesen. Såre enkelt.
Frederikssund ‘nusser’ med en plan om storparceller. Har gjort det rigtig længe. Nusser, fordi man ikke for længst har gjort planen færdig, udbudt den og fået fremdrift.
I over et år, siden kollapset,  har der på hvert byrådsmøde været et fast punkt. “Vinge Status,” redegørelse for udviklingen, orientering for Byrådet.
En meget træg udvikling ‘afsløres,’ Masser af ord, møder,  gode hensigter men ringe fremdrift. Nærmest stilstand.

Marts 19.  “Der har været dialogmøde med interesseret investor.” Altså kun een! Kan det skyldes, som projektchef (afgående) har nævnt.  “Det er klart, at vi stadig holder fast i den overordnede vision, som er guideline for Vinge, mens vi samtidig giver investorer muligheder for selv at påvirke projektet.”
Investorer får allernådigst lov at “påvirke projektet.” Intet under det går langsomt, at der ofte skiftes ud i projektchefstillingen for Vinge. En ny begynder 1. maj.
Har de afgående ramt ‘muren’ i form af politisk låste rammer, og manglende vilje til at tage markedet i ed? Vi ved det ikke, og har lov at gisne. Projektcheferne får pålagt tavshedspligt. Borgerne betaler. Vores ‘racer’ falder helt ud af feltet. Vi bliver til grin. Teamet, politikerne bør stramme gevaldigt op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails