onsdag den 29. maj 2019

Kreativitet i lobbyarbejde betaler sig, men kønt er det ikke

Vinge S-station bliver et trinbræt. Totalt anderledes end den forkromede med center, butikker, kontor og boliger: Planen der entusiastisk blev fremholdt - inden korthuset faldt - november 2017.  
Oppe Sundby Trinbræt nedlagdes i 1989 trods mange folkelige protester. At lytte til ‘folket’ er  langt mere klogt end at lytte til politikere. Folket er snusfornuftigt - dermed sund økonomi.


Stumperne samles op. Lobbyarbejdet med at overbevise Transportudvalget om, at der skulle være en S-station i Vinge indledes. Det var vanskeligt at overbevise udvalget, SF’s Karsten Hønge udtalte:

“- I det øjeblik kommunen kan dokumentere - ikke bare, at de har de gode viljer, ikke bare har penge til at sætte annoncer i aviserne, men rent faktisk også er i gang med at udvikle et nyt, spændende byområde - så er det klart, at så synes jeg også, at staten skal træde til og bygge den nødvendige S-togstation. Men det må vel være rimeligt, at vi også kan se, at der vil være mennesker, der skal betjenes af den her S-togstation, siger SF´s transportordfører.” Enhedslisten var forbeholdne og fik også voldsom kritik lokalt. 

Bemærk - “ikke bare har gode viljer”...”penge til at sætte annoncer i avisen” ..”at vi også kan se der vil være mennesker der skal betjenes af den her S-togstation,”

Masser af gode viljer, annoncepenge, det kneb med ‘mennesker’ der skal benytte faciliteten.
Ved stationsbyggeri tages hensyn til Stationsnærhedslinjen, der i korte træk går ud på, bebyggelse med høj tæthed og mange besøgende skal placeres i stationsnære kerneområder inden for en radius af 600 m fra en station.”

Vinge kunne ikke opfylde disse krav. Kundeunderlaget var der ikke. 
Vel derfor man stadig ikke har rettet de voldsomt optimistiske tal for beboere i Vinge i 2030 - hele 16-20000. I annoncer, i radiointerview messedes mantraet - 20000 borgere. Trancen indtrådte, øjnene blev glansfulde. Kommunens egne tal på hjemmesiden nævner dog kun 3230 nye indbyggere i     h e l e   Frederikssund Kommune i 2030.
Kalundborg og Esbjerg fik stationer efter ganske kort planlægning og færdig på tre måneder. Her havde man det sande grundlag på plads, ikke nogen kreative lovprisninger som fra en overkåd tæppehandler.

55 millioner til det nye trinbræt. Håb om snarlig forrentning af kommunens mange bundne midler i Vinge. Realistisk optimisme afløse mismodet og forargelsen over at føle sig ført bag lyset, opleve at der bliver solgt ud af ‘arvesølvet,’ nedskæringer på væsentlige områder for at dække  underskuddet der kunne være undgået, om man blot havde bevaret jordforbindelsen, og gjort forarbejdet ordentligt.
Hvem har skylden for fadæsen? Administrationen får opgaver af politikerne, som gerne vil have undersøgt en mulighed. Undertiden kolliderer resultatet med politikernes ambitioner. Politikerne gentager så det de så gerne vil høre og tro, trods advarsler. Er det humlen? Hvad er dit bud?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails