torsdag den 4. maj 2023

Fred og fordragelighed giver ægte fremgang

Fred og fordragelighed giver ægte fremgang


https://www.sn.dk/frederikssund-kommune/debat-fred-og-fordragelighed-giver-aegte-fremgang/?fbclid=IwAR0A2UxbhCZb7NFGE3UBYj10xww3NzMHJriXN8lmZTXqHUMYwy_Ln7RVVXE


Det går godt i Frederikssund Kommune. Vinge i gunstig udvikling. Nye virksomheder opretter domicil i kommunen og så meget andet positivt. 


Der vil altid være udfordringer der giver anledning til debatindlæg. Fint for naturligvis skal ‘dårligdomme’ ikke negligeres, men debatteres og  give mulighed for at finde de rigtige løsninger der er i sync med lovgivning, hvilket ofte gør at ‘dårligdommen’ ikke kan løses med et snuptag. Når en lokal ‘sag’ får opmærksomhed i medierne er det ofte med stor forargelse, vrede til følge. Det viser sig ofte at sagerne er mere nuancerede end forargelsen, vreden kan bære. 


Byrådsmedlemmer skriver debatindlæg  langt flittigere end set i mange år og går måske i kødet på hinanden. En måde at markere ideologi. Er ideologi brugbar i lokalpolitik? Der er meget lidt råderum for alt er gennem lovgivning i forvejen reguleret til mindste detalje. 


Derfor en befrielse at opleve et Byråd der umiddelbart bærer præg af fred og fordragelighed. Det umiddelbare indtryk er man respekterer hinanden, lytter og finder frem til en brugbar løsning. Hvad får man også ud af at være låst fast i fjendebilleder? Sur mave og dårlig ånde! 


Nogle udvalg er mere ‘tunge’ end andre og kan betegnes som 'øretævernes holdeplads.' Fjordlandslistens medlem af Byrådet,  Kirsten Weiland,  har formandposten i et ‘tungt’ udvalg der gennem sit virke er oplagt til at give verbale øretæver, dog er det sket færre gange end man kunne forvente. Det skyldes Kirstens ægte vilje til at lytte, til at samarbejde og lade fornuftsargumenter i overensstemmelse med Fjordlandslistens valgløfter have førsteprioritet. Mange ting er lykkedes. Tak. 


Fjordlandslistens brugte begrebet Sund Fornuft i valgkampen. Det er stadig i spil. Med Sund Fornuft menes en handlemåde med base i de  vaner, traditioner, erfaringer manerer, ting som er gavnlige for de fleste, der ikke skader, og som således udgør samfundets rygrad. Sund Fornuft er ikke følelses- eller ideologisk belastet, man kan sætte sig udover fastlåst tankegang (ideologi) have mod til at gøre op med det irrationelle, udfordre dogmer, og nå frem til ja - Sund Fornu


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails