onsdag den 8. november 2023

God Partnerskabsaftale - dog med mulige faldgruber

En af pressens fornemmeste opgaver er at kaste lys over borgernes bekymringer. 

Efter mit første debatindlæg om kommunale partnerskabsaftaler skete der sådant intet. Ingen svar på stillede spørgsmål. Se tidligere debatindlæg. 

Efter tålmodig venten et nyt debatindlæg. 

Så skete der noget - borgmester Tina Tving Stauning svarede i avisen dagen efter. Tak Tina. Se her.

https://www.sn.dk/frederikssund-kommune/debat-kommunale-partnerskabsaftaler/

og jeg fik i e-boks tilsendt det som jeg havde bedt om - nemlig aftalens fulde ordlyd.

Gennemlæst den og det ser da fint ud. Naturligvis er aftalen underlagt vilkår i blandt andre "Lov om aktiv beskæftigelsesindsats."

Der nævnes " Denne partnerskabsaftale kan bruges i markedsføringsøjemed af såvel Virksomheden som Frederikssund Kommune." Jo, det har vi allerede set. og fair nok. 

Der fremhæves: "Virksomheden betaler ikke løn i praktikperioden. ..... Det er muligt at kombinere nogle få timers ansættelse med timer i praksis, såfremt der er tale om forskellige arbejdsopgaver i henholdsvis de lønnede timer og praktikken. De vil sige at det er muligt at kombinere lønnede timer i en arbejdsfunktion med timer i praktik, hvor vedkommende træner andre arbejdsfunktioner." 

Hvordan skelnes der mellem en lønnet funktion og en ulønnet praktikfunktion, og kan det foregå samtidigt? 

Min alvorligste anke blev udtrykt med dette spørgsmål, der sådan set ikke er besvaret og vel heller ikke kan besvares, men må henstå i det uvisse. 

"Hvordan sikrer man at virksomheden der er indgået Partnerskabsaftale med ikke opnår konkurrencefordele, forfordeles (favoriseres) med kommunale opgaver i forhold til øvrige aktører uden partnerskabsaftale?"
Lur mig om ikke Frederikssund Kommune ser med lidt større velvilje på et tilbud fra en virksomhed med indgået Partnerskabsaftale end med en virksomhed uden en sådan aftale.
 





 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails