tirsdag den 9. februar 2010

Lunende løfter på en iskold aften

Læserbrev i anledning af Sushi-San sagen: Bragt i Lokalavisen februar 2010.

Den rolige, værdige demonstration tirsdag aften foran den endnu ikke åbnede Sushi-Bar på Havnen i Frederikssund kan måske vise sig at være en skelsættende begivenhed for byens udvikling. Jeg anslår, at der vel var omkring 300 mennesker på Havnen den aften. Heraf mange lokalpolitikere. Ved samtaler med nogle af de fremmødte var holdningen, at man såmænd godt kunne forstå de lokale beboere, der havde benyttet deres demokratiske ret og indklaget sagen for Naturklagenævnet, og som havde fået medhold. Til gengæld var der endnu større forståelse for iværksætteren som gennem bureaukratiske regler var blevet sat midlertidigt skakmat. Der var et udtalt ønske om, at der kom liv i Havnen, at det smukke område kunne være et samlingsted for alle byens borgere med såvel kulturelle aktiviteter, samt mulighed for - ja, måske netop sushi. Husk blot på den flotte jubilæumsfest i maj måned og det liv der var i Havnen.

Hvis man skal se noget glædeligt i den lidt triste sag, så må det være, at det dog er utroligt som der på rekordtid kan rejses en folkestemning der giver udtryk for, at regeltyranniet har nået et højdepunkt ved at det sætter al udvikling i stå. Flere nævnte eksempler på at andre iværksættere havde løbet panden mod en bureaukratisk mur af stive regler, og havde måttet opgive en god ide, og tabt penge, ideer som ville have været med til at skabe liv i Frederikssund.

Det som kom til udtryk denne iskolde aften var nærdemokratiet når det er bedst, og mest værdigt. Det må samtidig give en gevaldig mavepuster til en kommunal administration der har haft ry for at være meget langsommelig og omstændelig med tilladelser til nye virksomheder der ønsker at etablere sig i Frederikssund. Jeg siger ikke hermed at administrationen har begået fejl, men påpeger blot at der bør lyttes meget mere til de iværksættere der brænder for en god ide, og som efterfølgende rammes af den bureaukratiske ildslukkende hammer. Hvis Frederikssund skal tiltrække iderige mennesker, og arbejdspladser, skal der skabes et ry om hurtig, fejlfri og hjælpsom hjælp fra kommunal side.

Jørgen Olsen, sekretær i Venstre Frederikssund

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails