fredag den 18. maj 2012

Læserbrev og diverse kommentarer i debat om fjordforbindelsen

http://frederikssund.lokalavisen.dk/hvad-skal-avisen-leve-af/20111227/laeserbreve/712279366

Hvad skal avisen leve af?
Hvad "sælger" i dagens medier? Skandaler, sex, druk, hor? Besynderlige artikler om småfornærmede der ikke kan få rabat i en butik? Og så på forsiden! Er Lokalavisen blevet helt desperat i de senere uger siden sådanne ting smækkes på forsiden?
Jeg er udmærket klar over at avisen er en forretning der skal, i det mindste ikke give underskud, men du godeste, hvor er det ved at være latterligt med disse stunts! Skaffer de læsere, flere kliks på hjemmesiden, og dermed bevis på, at avisen er værd at ofre reklamekroner på? Så er desperationen for åbenbar, - og for trist.
Ordentlig journalistik vil altid kunne tiltrække læsere og annoncører.
Er der virkelig ikke noget mere relevant at beskæftige sig med i en stor kommune, med kæmpe udfordringer og udviklingsmuligheder?
Hvem vil være med på at lave en ægte infoavis til kommunens borgere, de har fortjent det?

SVAR:

Kære Jørgen Olsen
Tak for dit indspark i debatten.
Det korte svar er “Nej, vi er bestemt ikke desperate.”
Vi måler et par gange om året på, hvad det er, vore læsere gerne vil have mere eller mindre af i avisen, og hvad de synes om konkrete artikler både på nettet og på tryk.
Det er tydeligt, at selvom vi har mange ”dobbeltlæsere” er der tale om to forskellige læsergrupper.
Man kan altid diskutere om det lykkes at ramme rigtigt, og nogle gange kan man også ramme lige i plet for en del af læserne – og helt uden for skiven med samme artikel for andre.
For som husstands-omdelt gratisavis lever vi selvfølgelig af, at annoncørerne har vished for, at produktet bliver læst.
Og disse tal indikerer, at vi de fleste gange rammer skiven.
Vi har ifølge Gallup opretholdt et læsertal på 79 pct. I Region Hovedstaden er det tilsvarende tal 62 pct. – og i landet som helhed 70 pct.
Dette læsertal er opnået, samtidig med, at vi har haft en massiv tilgang af læsere på nettet.
I den forgangne måned har 39.000 unikke brugere således læst en eller flere historier på vores hjemmeside; i alt 215.000 sidevisninger er det blevet til.
De tilsvarende tal var sidste år på denne tid henholdsvis 20.000 og 135.000.
Vi bilder os ind, at vi ikke havde så høje læsertal, hvis ikke der både på hjemmesiden og i den trykte avis var noget for enhver smag, både det tunge, ”kedelige” stof om bl.a. fjordforbindelse, udvikling af en ny by - og så det noget mere letfordøjelige.
Men uanset hvad er vi – som du giver her – nødt til at have tilbagemeldinger fra læserne, hvis vi rykker for meget i den ene eller den anden retning.
Mvh
Henrik Gregersen, Lokalavisen Frederikssund


Lille uddrag af facebookdebat om betaling for Ny Fjordforbindelse
08.02.12
Et liberalt drømmebillede:

Luk øjnene og forstil dig en gudesmuk bro over Fjorden, smukt belyst om natten. Ved adgangsvejene til broen er der spisesteder og udsigtspunkter. Og sikken en dejlig golfbane der er kommet! Hvor er det smukt med de mange både der kan lægge til ved de nye anlæg der er etableret ved broen. Sikken et leben der er kommet. Hvor er det nemt at komme over, hvilken oplevelse hver gang jeg benytter den i sammenligning med tiden med trængslen på den gamle bro.

Jovist, den vil jeg gerne betale for at benytte, desuden sparer den mig for kilometer og tid. Mon ikke mange ville ræsonnere således hvis en betalingsløsning sælges med de bedste argumenter? Mon ikke investorer vil vise deres interesse i et godt afkast af deres risikokapital? Det kan der da ikke være noget galt i. Det er jo sådan et samfund får en sund udvikling – gennem privat foretagsomhed og mod, ikke gennem en antikveret holdning til at alt skal være 'gratis!' Intet, absolut intet er gratis. Få så bygget den forbindelse!


På på kommentar til Tom Lysgaard (S) på læserbrev om fjordforbindelsen.
http://frederikssund.lokalavisen.dk/godt-raad-til-byraad-/20120208/laeserbreve/702089758/1255

Kære Tom!
Jeg tror såmænd heller ikke Socialdemokraterne har forholdt sig passiv til Fjordforbindelsen, jeg erindrer det store borgermøde i Frederikssundhallen, hvor man også fra Jeres side havde den helt rigtige holdning. "Vi skal i Frederikssund vise sammenhold og komme med en fælles erklæring" altså ikke udstille eventuelle uenigheder om tunnel, kort eller lang, højbro, lavbro mv., men kort sagt en Fjordforbindelse.
Men du må da indrømme at det er Jer der er fremkommet med forslag som fik lang præsentationstid på borgermødet, og hvor mange i forsamlingen tænkte, hvordan hænger det nu sammen er de ikke enige indbyrdes? Hvorfor dette nye input så sent i beslutningsprocessen? Her tænker jeg specifikt på det lange præsentationsindlæg m. power point og diverse lydfiler, om den lange borede tunnel som Kenneth Jensen kom med. Det virkede tumpet. Var i virkelig ikke enige inden mødet? Daværende trafikminister Hans Christian Schmidt gav da også det råd, at vi i Frederikssund skulle stå i samlet trop, om eet forslag for det virker mest seriøst, og kan forkorte beslutningsprocessen væsentligt. I har da et ansvar!

I Venstre er der en intern livlig debat om Fjordforbindelsen, der er mange holdninger og en masse skriveri og meningsudvekslinger, det er ganske enkelt pragtfuldt. For så virker nærdemokratiet og medlemmerne føler der bliver lyttet og måske rykkes på nogle holdninger medlemmerne indbyrdes. Uden at skulle tages til indtægt for andres mening, er det min fornemmelse at alle mener "En Fjordforbindelse hurtigst muligt!"

Jeg antyder, med god ret, at det, som jeg skriver, "umiddelbart" ikke virker som om Rød Blok i Byrådet er særlig aktive med at lægge pres på den regering i repræsenterer. Det gælder både konsekvenserne for pendlerne fra Frederikssund med "Betalingsringen" og en samlet front (een løsning, og ikke flere hovsaforslag i sidste øjeblik, som ved borgermødet) med Fjordforbindelsen

Hvis du lægger mærke til det er det mange V-medlemmer der er aktive i underskriftsindsamlinger, skriver læserbreve mv. Sådan er det i Venstre alle kan komme til orde og opfordres til det, vi har ikke kun een talsperson som det nærmest synes at være tilfældet med Socialdemokraterne. Derfor omtalen af "den larmende tavshed". Men vi glæder os da til at høre nærmere.

EU-arrangementet den 15.03. på Frederikssund Gymnasium er nu færdigplanlagt og du er velkommen til at høre nærmere, som jeg lovede.

Med venlig hilsn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails