mandag den 4. februar 2013

Grus i Maskineriet!

Blogindlæg på Lokalavisen 04.02.2013

Grus i Maskineriet!


Op til forrige valg tegnede der sig et borgerligt flertal for nedlæggelse af Regionerne vel i en erkendelse af, at den konstruktion, og dermed ekstra bureaukrati  - lig med ekstra omkostning,  – var forældet, og havde udlevet sin berettigelse. Socialdemokraterne var modstandere af en nedlæggelse, og står i spidsen for regeringen. Værsgo! Her er så resultatet som rammer Frederikssund i nakken som en boomerang. “Byudvikling kan rammes af Grus,” Råstofplan 2012 fra Regionen kan hæmme byudviklingen i Vinge.

Regionerne taler selvhøjtideligt om at den folkelige forankring vil forsvinde ved en nedlæggelse, men hvor er det lige den har været i sygehusdebatten, hvor det ofte har været folket mod politikerne, også i forbindelse med kampen for bevarelse af Frederikssund Sygehus. Hvornår har vi sidst set en offentlig instans nedlægge sig selv, eller blot gøre sig overflødig? Det vil aldrig ske, der er nemlig for mange der har deres levevej der.

Den logiske slutning må derfor være – opret ingen offentlige instanser for de har ‘evigt’ liv, og med alderen bliver de mere og mere omkostningstunge.

Nok om det, det er nemlig trist nok i sig selv. Men det er endnu en advarsel om at vort samfund er blevet alt for indviklet. Der er et utal af love og regler som skal være på plads på hvert eneste sagsområde. Intet må blot være ligetil. Klagemulighederne er mange, dersom borgere, eller andre instanser ikke er enig i en afgørelse. Dermed opstår forsinkelser, og forsinkelser er lig med større omkostninger til skade for alle skatteborgere. Kommunens administration og de folkevalgte har bare partout at opfylde alle betingelser, sætte sig grundigt ind i dem, ellers falder hammeren, enten gennem borgeres søgsmål eller fra ‘højere magter.'

Hvor ofte er ikke gode forslag og umiddelbart helt oplagte, ‘Ja, selvfølgelig!’  løsninger blevet forandret, fordrejet, forvist, forlagt, forment, forglemt, forsinket, forhalet, fordyret, forregnet, forspildt, fordi der lige er en række ‘detaljer’ der skal være på plads først. En klog person har sagt “Kærlighed vokser i tilid. Djævelen viser sig i detaljerne.”

Så tager  bureaukratiet nemlig over, og de mange embedsmænd i de forskellige instanser kan derpå udarbejde dynger af papir, der igen skal tages stilling til, og som igen kan betvivles, og nye dynger af administrativt, uproduktivt, arbejde er formidlet. Til glæde for hvem? Ikke for den som havde den gode ide om en positiv udvikling. Ikke for kommunen som et hele, som ikke har kunnet handle på anden vis. end at følge regler og love, og som efterfølgende rammes af massiv kritik fra utilfredse borgere, der ikke har begrebet spillets regler.

Tiden går, klokken slår! Ideoplæggets aktualitet er forpasset – sammen med penge og indsats. Forstummelse og mismod er slutresultatet. Andre lande har formået at få den gode ide gennemført, og løber med gevinsten og arbejdspladserne der kunne have været vores.

Så kan du lære det. Få ingen oplagte ideer, bliv ikke for smart. Du har ikke magten -  det har det uudgrundelige, uhåndterlige Kafkaske “Vi!” På Plads!

Er det det vi har brug for i disse krisetider eller er det ikke snarere at der tør satses med et kækt, men dog  gennemtænkt, “Vi prøver det så gu!”

Første skridt i al fremgang, vækst er større frihed til borgerne og kommunen, derved kan iderigdom og energi komme til fuld udfoldelse, frem for der altid lægges administrativt låg på.
Hvis Regionerne er en energidræber så nedlæg dem, det går sløvt nok i forvejen.  Det sker nok ikke lige med det samme. Ved det kommende regionsvalg vil Rød Blok nemlig hamre mod det flotte borgerlige initiativ med frit sygehusvalg og privathospitaler, der i den grad har været en succes.  Det går jo ikke at borgeren har frihed til at vælge, vi er nemlig ikke så kloge som vi tror. Husk det så!

Sidste nyt: 15.05. Regionen har nu droppet sine planer om råstofudvikling i området.
http://www.lorry.dk/arkiv/2013/5/15?video_id=79308
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails