mandag den 11. februar 2013

Indsendt som læserbrev til Lokalavisen som svar på læserbrev med overskriften Den bekvemme holdning. 


Den ubekvemme holdning skal der til

Det glæder enhver med en bedre fremtid for vort land og kommende generationer på sinde, når ildsjæle kæmper for deres sag og argumenterer.

Bjørn Tving Stauning fra Frederikssund Klimaforening er en ildsjæl, der har kæmpet for vindmøller og alternativ energi af ren frustration over, at det ifølge foreningen, går for langsomt med at få opstillet vindmøller - både til havs og på land - for at reducere vort CO2 aftryk, og de kommende oversvømmelser samt andre menneskeforårsagede miljøkatastrofer. Vi borgere må da kunne forstå, at der ingen reelle forbehold burde være, ellers er vi ikke oplyste nok, eller også tænker vi kun kortsigtet, og kan ikke vise medfølelse.

Ved Klimamødet i Frederikssund Hallen, fik eksdirektør for DONG, Anders Eldrup lov at optræde med indlæg om velsignelserne ved vindmøller. Uanset hvor sympatisk Anders Eldrup fremstår, og hvor veltalende og godhjertet han forekommer at være på kommende generationers vegne så var hele hans 'vision' kædet sammen med op til 1000 milliarder skattekroner til vindenergi. Ved at beskæftige sig med een løsningsmodel igennem lang tid bliver man ofte både 'talblind,' og elfenbentårnsfikseret, ja, nærmest religiøs. Det er et alvorligt faresignal.

Det er rart med personer som Venstres Jørgen Bech og også en Claus Ankersen der i læserbreve har manet til større besindighed, og beder om vi lige klapper hesten inden vi  kaster os ud i megaprojekter der alle er karakteriseret ved at få massiv statsstøtte og kun kan generere overskud -  når det blæser.

Er det forsvarlig forvaltning af skattemidler? Hvad med at se på andre mere givtige energikilder, som venstrefløjen har totalt afvist. Der er for dem kun een umiddelbar løsning - Staten betaler! Os alle, uanset om vi er mange der synes det ikke en god ide, for hvornår har en statsstøttet ordning sidst være bæredygtig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails