onsdag den 3. juli 2013

Bedre valgdeltagelse = færre valgsteder??

Bedre demokrati = færre valgsteder?



Læserbrev i Lokalavisen 03.07

“En dalende interesse for afgive stemme til kommunalvalgene får nu Frederikssund Kommune til at gå nye veje.” skriver Lokalavisen. Borgmesteren siger på Byrådsmøde: "Det skal nemlig være nemmere at afgive sin stemme!"
Lever man så også op til det i praksis? Nej, for man har reduceret de 8 afstemningssteder i 2009 til sølle 5 (FEM) afstemningssteder i vor store kommune.Jo, det går den rigtige vej, ikke sandt?



For mange borgere betyder de få afstemningssteder en lang, besværlig tidskrævende vej. Er det ægte borgerservice? Det kan det ikke være. Vil det fremme valgdeltagelsen? Næppe. Vil det være med til at skabe større ligegyldighed over for nærdemokratiet? Måske.
De andre 'fine' tekniske forslag (internetafstemning) kan slet ikke lade sig gøre med nuværende lovgivning, 1 dagsafstemning på Gymnasier mv. Det er udenomssnak og ønsketænkning.


Brevstemmer, som man anser som et godt alternativ, kan så ifølge reglerne afgives allerede fra 3. tirsdag i august. Det er godt nok tidligt, og kan vel kun gælde ‘de frelste', altså de der altid sætter deres kryds samme sted, uanset, hvor tåbelige udmeldinger der kommer i sidste fase af valgkampen.
Humlen med reduktionen af valgsteder er, at man vil spare penge.
 
Se blot på hvilken flot borgerservice Tønder Kommune tilbyder. Hele 22 (TOOGTYVE) afstemningssteder ud fra den fornemme demokratiske indstilling, at det i Tønder Kommune skal være nemt at udføre sin borgerpligt.

Sådan bør det også være i Frederikssund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails