onsdag den 3. juli 2019

Thorstedlund - er det god økonomi?

Thorstedlund solgt - er det god økonomi?
Som borger kan det være vanskeligt at overskue alle detaljer, finde ‘håret i suppen,’ og jeg afslører nok både naivitet og uvidenhed, med følgende overvejelser.
Thorstedlund solgtes til et ejendomsudviklingsselskab. Salgspris: 41 millioner kr. Intentionen er at bevare hovedparten af de eksisterende bygninger på Thorstedlund, ændre dem til boliger og derpå bygge boliger  to, tre etager nord og syd for de eksisterende. Køberen, selskabet Græse Strandvej 22, har skitseret deres planer, og visualiseringen kendetegnes ved legende børn i samdrægtighed med voksne. Den rene appetitlige idyl.
Frederikssund Kommune i 2012 købte Thorstedlund for kr. 12 millioner. Gik straks i gang med en nødvendig renovering. Omkostning cirka kr. 22 millioner. Færdig 2014. Samlet pris kr. 34 millioner. De nyrenoverede kvadratmeter skulle benyttes af Familieafdelingen. De fredelige forhold på Thorstedlund, naturen kunne medvirke til at løsne op for de svære problemer i udsatte familier, være forebyggende med til at nedbringe antallet af meget dyre anbringelser. Rosværdigt, økonomisk fornuftigt. Tilmed kunne andre kommuner ‘købe’ sig ind i faciliteterne.
Der var ikke et øje tørt ved indvielsen i 2014 og optimismen var helt i top. Hvor blev de smukke ord ved indvielsen af? Var det blot et øjebliks eufori, som borgerne betaler? Tragisk er det, at man nu har solgt et enestående rekreativt område og forskertset alle muligheder for at benytte området til noget unikt for alle borgerne i Frederikssund Kommune, og gæster udefra.

F
amilieafdelingen kan ikke længere være på Thorstedlund, og der bruges kr. 3 millioner på indretning af nye lokaler. Vi er nu nået op på kr. 37 millioner. Provenuet ved salg af Thorstedlund er skrumpet ind til sølle kr. 4 millioner. Og så kommer der vel udgifter til veje, kloak? 
Hos naboerne opstod der helt naturligt mange spørgsmål. Disse borgere har købt deres ejendomme i tillid til, at en tidligere vedtagen lokalplan er gældende. 
Adgangsforhold til de mange nye boliger? Hvordan vil den øgede trafikmængde skulle presses ind på veje der i forvejen er normeret til det antal boliger der er pt? Bliver der opført en ny adgangsvej til de nye boliger, og i givet fald hvor?
I Lokalavisens referat af borgermødet citeres mødedeltager Tina Tving Stauning ang. problemet med adgangsvejen, at Frederikssund Kommune på det tidspunkt, hvor det blev besluttet at sælge Thorstedlund “bare havde travlt med at sælge.” Hvorfor dette kissejav?
Hastværk er lastværk.  
Havde man blot beholdt Thorstedlund, udviklet det til kulturformål, alle forudsætningerne var/er tilstede. Et nyt Lousiana i Frederikssund, med masser af gæster som i Humlebæk. Et tiltrængt løft af kulturlivet i kommunen, der nok skulle skabe interesse for vor kommune og dermed nye tilflyttere. Langt flere end boligerne på Thorstedlund giver.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails