fredag den 13. september 2019

Hvorfor denne udgift?

Oplagt besparelsesforslag! Hvorfor denne udgift?

Frederikssund Kommune sender 5 unge skoleelever til Wuxi, Kina for at lære. Jeg ønsker dem en fantastisk tur.

Dog burde følgende måske tages i betragtning.
Det koster årligt Frederikssund Kommune kr. 270000 om året at være med i Bycirkelsamarbejdet med Egedal, Ballerup om at ‘pleje’ interesser i Wuxi, Kina.
Hvad får vi retur? Er det pengene værd?
Her uddrag fra en rapport 2018, hvor der evalueres.
Formålet er at:
“Introducere (nye) byråds- og Kommunalbestyrelsesmedlemmer til Bycirklens Kina-samarbejde, og ved selvsyn få indsigt i Kinasamarbejdets mange aktiviteter.”


Skal man absolut rejse til Kina for at få indsigt?
- “Besøget cementerede vores gode relation og samarbejde med Wuxi. Vi har samarbejdet i over ti år, og i den periode er det lykkedes os at fremme en række af vores fælles visioner i Bycirklen. Det er blandt andre forbedrede uddannelsesmuligheder og at gøre det attraktivt at drive virksomhed i de tre kommuner, siger John Schmidt Andersen”

Javel så! Hvordan har det så manifesteret sig.
“Målet med aftalen er, at danske undervisere fra NEXT skal efteruddanne de kinesiske lærere samt undervise kinesiske elever i frisørfaget.”

Hvorfor kan de ikke selv finde ud af at klippe hår, har de aldrig kunnet det?
...”skabe rammer for, at den lokale medicinalvirksomhed LEO Pharma og ét af Wuxis største hospitaler kan etablere og udbygge nye samarbejdsaktiviteter. Der er tale om en aftale, der på sigt skal være med til at øge kendskabet til LEO Pharmas produkter i Kina.”

Kinas officielle politik går ud på kun at tillade udenlandske virksomheder i landet, dersom disse går med til gradvist at overdrage teknologividen, der så kopieres og produkter fremstillet i Kina sælges  - danske arbejdspladser forsvinder. Er det en god deal?
Pris årligt: Kr. 270000

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails