søndag den 24. oktober 2021

Grøn kommune, vilde blomster, naturpleje

 Grøn kommune, vilde blomster, naturpleje

https://www.sn.dk/frederikssund-kommune/debat-groen-kommune-vilde-blomster-naturpleje/

Vinder Frederikssund Kommune Miljøministeriets konkurrence ‘Danmarks Vildeste Kommune’?

Ultimo 2022 kåres vinderen.

Puljen, kr. 300000, kan søges af borgere, foreninger, virksomheder til konkrete projekter, der kan fremme biodiversiteten i kommunen.

Forvaltningen indsamler borgernes gode ideer, som – sammen med forvaltningens egne forslag – samles i et katalog over tiltag, der kan øge biodiversiteten i kommunen.

Fint, rosværdigt, ambitiøst. Lokalpolitikere benytter også tiltaget i deres promovering af deres partis grønne linje. Mange forsøger at overgå hinanden i grøn bevidsthed.. 

Frø af vilde blomster er spredt i Vinge, det bliver smukt, men udkonkurreres af  ‘frø af ugræs er føget over hegnet’ fra de omkringliggende brakmarker. Bynkefrø, tidselfrø spreder sig med vinden på de områder der skulle være et smukt hav af vilde blomster. Forfra. Spild af penge. Hvem betaler for den fadæse? Grundejerforeningen i Vinge? Eller alle borgere i kommunen?

 Japansk Pileurt

Den invasive Japansk Pileurt bekæmpes ved man kvaser den i mindre stykker. Således efterlades tusinder af plantestykker der igen kan slå rod. Forfra. Samme procedure næste år.. Det er en ekstrem dyr, ineffektiv metode, men man holder årets budget. Det er allervigtigst. Fornuftig naturpleje?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails