lørdag den 16. marts 2013

Turisme. kultur og rigide regler

Turisme, kultur og rigide regler  Indsendt som læserbrev 16.03. 

Frederikssund Kommune drukner ikke ligefrem i kulturtilbud, og med nedlæggelsen af Thorstedlund Kunsthøjskole gik det virkelig ned ad bakke.

Det man med en portion ironi kunne kalde Hornsherred-afdelingen af kommunen føler sig med rette forfordelt. Hornsherred er udpeget, og med rette, til at være Kommunens turistmagnet med den smukke natur, slottene, strandene, og så meget andet.  Det er vanskeligt at få tilladelse til at drive liberalt erhverv på de mange egnede landejendomme i området. Intet under at borgere i Hornsherred føler sig som et vedhæng, et kønt et af slagsen, til kommunen. Alt for meget af kulturmæssig karakter foregår på Frederikssund  siden af Fjorden. Minsandten om der ikke også, måske, skal opføres et Borger/Kultur/Bibliotek til over 100 millioner i Frederikssund.

En klog mand har sagt: “Kultur er samarbejde.” Hvordan behandler kommunen, myndigheder, instanser så indbydelser til samarbejde?

Ildsjælene bag projektet Østby Havn, som var et særdeles grundigt gennemarbejdet oplagt projekt for at skabe liv, aktivitet og mere turisme fik sig en ubehagelig, uventet overraskelse da deres flotte projekt blev forkastet på grund af nogle teknikaliteter vedr. Natura 2000-området. Umiddelbart slut med en fremragende, forskønnende ide. Så kan I lære det kan I. Systemet før menneskene!

Noget lignende er tilsyneladende ved at ske med andre ildsjæle fra Jægerpris-området der har fået afslag på afholdelse af kulturarrangementer/koncerter i AtelierSalen i Landerslev.

AtelierSalen kan rumme 30-35 tilhørere til klassiske koncerter, sangaftener og udstillinger, men har fået Nej til at fortsætte, fordi AtelierSalen ligger i et sommerhusområde.

Mon gæster til den kulturmanifestation smadrer området, larmer og generer de øvrige beboere? Næppe! En solid havefest med samme antal deltagere giver nok mere uro og larm. Hvor trist, at dette fine initiativ nu hindres på grund af en umiddelbar tåbelig, rigid fortolket regel.

Da Sushi Restauranten på havnen i Frederikssund grundet naboindsigelser fik Nej, gik et par hundrede borgere i bidende kulde i demonstration. Lokalpolitikerne reagerede og lokalplanen blev efterfølgende lavet om,  og restauranten kunne etableres? Det samme burde ske vedrørende AtelierSalen, og det uden en demonstration.

Ønsker vi fremgang, kultur, aktivitet, samarbejde må den rigide tolkning af regler blødes op og revurderes lokalpolitisk ellers kvæler vi gode ideer. Det kan ingen være tjent med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails