tirsdag den 15. oktober 2013

Reflekspolitik og ægte 'godbdder.'

Reflekspolitik og ægte godbidder 


blogindlæg Lokalavisen 15.10.

Jørgen Olsen
I hundetræning er et godt redskab en ‘klikker,’ en lille anordning der ved aktivering fortæller vovse, at der er en godbid hos ‘far,’ fordi vovse har været ‘dygtig’ og gjort noget far godt kan lide.

Denne teknik kaldes betingede reflekser som ikke kun dyr er underlagt. Din kvindelige chef kommer ofte til dig og udspørger dig. Meget hurtigt lærer du lyden af hendes højhælede sko at kende og din puls bliver højere. Nu skal der præsteres. Det er en ufrivillig reaktion.

Her i valgkampen udsættes vi også for ‘klikker teknikken. Politikere er overbevist om, at de ved at gentage, og anvende ord og fraser og symboler så vil kunne fremkalde en ufrivillig reaktion hos vælgeren der således automatisk vil stemme på en forudbestemt godkendt måde – i forventning om at en godbid serveres.

Læs blot partiernes valgprogrammer her op til kommunevalget 19. november. Uden undtagelse vil de fleste kunne sige “Ja, det lyder godt og rimeligt,” til de allerfleste punkter og hos alle partier. Alle vil det bedste. Alle vil vise ansvarlighed. Man lokker med godbidder. Hvor skal man så sætte sit kryds? Hvis man var hund, som sådan set er bundegoistisk (undskyld hundeelskere der vil påstå noget andet) så ville det være ved det parti der tilbyder de bedste ‘godbidder.’

Et vigtigt princip i den betingede læringsproces af dyr er at en etableret betinget refleks (i hundes tilfælde, at de savler) bliver mindre udpræget, hvis det som skulle igangsætte refleksen (klikkeren) benyttes flere gange uden at der gives belønning i form af stimulus (mad). I læserbreve, nu også fra regionspolitikere, kan man se, hvordan der ‘klikkes’ i en uendelighed om hvilke herligheder der ligger foran. Da disse herligheder ikke serveres gider man bare ikke reagere længere.

Heldigvis er vælgerne ikke dresserede hunde der hopper på hvad som helst. De fleste er i bund og grund godt klar over at løfter kun kan indfries når pengene er der.

Når Frederikssund ligger som nummer 75 ud af 98 kommuner i erhvervsvenlighed er der virkelig noget at rette op på. Det skal vi bare gøre langt bedre. Vi skal være ‘dygtige’ for dermed belønner vi os selv.

Derfor skal Frederikssund være i top når det drejer sig om at skabe vækst i den private sektor. Flere private arbejdspladser giver bedre skattegrundlag og bedre økonomi, og så er der råd til at bevare, forskønne.

VÆKST-team Frederikssund, 3 byrådskandidater fra Venstre, Jørgen Olsen, Michael Kock og Jørgen Bech har i flere måneder lanceret forslag efter forslag til vækst i Frederikssund på vores facebookgruppe og blog. Hvis nogle af intentionerne skal realiseres kræver det at VÆKST-Team vælges i Byrådet.som del af det eventuelle blå flertal. Du kan se alle vores forslag og mange kommentarer på facebook, og vores blog www.VÆKST-team.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails