onsdag den 18. oktober 2017

Foreningslivet i Frederikssund har det godt - enhver påstand om det modsatte er ukorrekt

Foreningslivet i Frederikssund har det godt



I valgdebatten og i talrige kommentarer til læserbreve postuleres det igen og igen at foreningslivet - specifikt idrætslivet - er i dyb krise i Frederikssund. At kommunen lukker klubber, nærmest sætter hængelås og røde bånd om faciliteter, og dermed smadres det sociale fællesskab.


En ukorrekthed bliver ikke til sandhed af at blive gentaget.


Hvad viser de tørre tal?


Fra en opgørelse over foreningslivet i Frederikssund.


Nye medlemmer har i stor stil på tværs af idrætter søgt ind i foreningerne i Frederikssund Kommune. I de netop offentliggjorte medlemstal fra det centrale foreningsregister, fremgår det at idrætsforeningerne i Frederikssund Kommune har oplevet en stigning i medlemstal.
Stigningen er på 761 medlemmer fra 2015 til 2016. ..... Dykker man dybere ned i medlemstallene finder man store forskelle idrætterne og klubberne imellem. Nogle idrætter oplever stor medlemsfremgang, mens andre foreninger har svært ved at fastholde deres medlemstal. Generelt er tendensen dog entydig positiv.”
Man kunne nemt få det indtryk at idrætslivet i Frederikssund kun har fodbold på programmet for det er herfra de fleste og mest vedholdende protester stammer, og det er disse foreninger der føler sig mest berørt af den nye Idrætsby, hvor adskillige idrætsgrene kan udøves.
Er det så ringe at mødes med andre idrætsgrene i topmoderne, lækre faciliteter med gode badeforhold, mødelokaler og mulighed for at hele familien kan være med? Far spiller fodbold, mor  badminton, børnene svømmer, og derpå mødes alle til hyggeligt samvær i cafeteriet. Nye bekendtskaber opstår på tværs af klubskel.
På et Byrådsmøde hævdede et S byrådsmedlem,  og pludselig er S blevet noget lorne ved idrætsbyen selvom de indtil nu har været for, at det ville medføre “amerikanske tilstande.” Er det fordi man fornemmer denne nye udmelding kunne give stemmer?. Hvis det at kunne dyrke fritidsinteresser sammen som en familie er ‘amerikanske tilstande’ så meget gerne.
Det passer ikke at foreningslivet er i krise i Frederikssund. Tværtimod

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails