tirsdag den 22. oktober 2019

Fækalier fra 210000 mennesker til Frederikssund

Fækalier fra 210000 mennesker til Frederikssund?
https://sn.dk/Debat-Frederikssund/Faekalier-fra-210000-mennesker-hertil/artikel/881605

Renoveringen af rensningsanlægget på Marbækvej - kr. 25 mio i 2016 fremtidssikrede anlægget, det blev et MBNDK renseanlæg. Et af de mest avancerede danske renseanlæg. Super. Anlægget kan behandle spildevand fra op til 43000 borgere. For tiden tilsluttet cirka 18000. Overkapaciteten skyldes, at man regnede med at Vinge ville huse cirka 20000 borgere. Rettidig omhu, dog på et for optimistisk grundlag, med tempoet på bosætningen i Vinge in mente. Er pengene spildt, hvis der skal bygges et nyt megaanlæg der kan behandle spildevand fra 210000 borgere fra fire nabokommuner?  

Det nye kæmpeanlæg skal ifølge info fra de andre kommuner, ikke Frederikssund, (hvorfor denne gedulgthed?)  ligge  “på en bar mark et sted i Frederikssund.” Borgmesteren udtaler mere specifikt; “det har været nævnt at placere et nyt renseanlæg lige nord eller syd for tilkørselsvejen til KPM’s bro ved Frederikssundsvej.” 
Et krav, at “kommende superrensningsanlæg skal ligge mindst 300 meter fra nærmeste bolig. Placeringen må ikke komme i konflikt med, at området allerede er udlagt til andre formål.”

Kilometervis af rørledninger skal nedgraves for at føre de enorme mængder spildevand, fækalier fra 210000 borgere til Frederikssund.
Anlægget på Marbækvej til 33000 frederikssundere fylder cirka 4 hektar. Vil et megaanlæg til 210000 da være på mindst 25 hektar? Plus de 300 meter til nærmeste bolig. Megastort. Man må allerede nu kunne sige, hvor der er plads. For skal borgere se frem til mulig ekspropriation, stor usikkerhed om deres boligforhold i mange år fremover for at vi kan modtage spildevand, fækalier fra andre kommuner? Læg dertil den herskende usikkerhed om grusindvindings områder i kommunen.  Frederikssund ejer masser af hektar jord i Vinge. Det vil være befriende at kunne nævne, at nu er 25 hektar solgt til renseanlæg. Næppe, for  det må ikke “komme i konflikt med at området allerede er udlagt til andre formål.” Hvor så?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails