mandag den 14. oktober 2019

Kæmpe rensningsanlæg til Frederikssund, hvor?

Nyt kæmpe rensningsanlæg i Frederikssund Kommune, men hvor?

Frederikssund Rensningsanlæg, nu Novafos, ligger på Marbækvej. Anlægget blev i 2015 renoveret for cirka 25 millioner kroner. Renoveringen og udbygningen fremtidssikrede anlægget så det kan behandle spildevand fra op til 33000 borgere og virksomheder. For tiden er der tilsluttet cirka 18000. Overkapaciteten skyldes, efter forlydender, at man regnede med at Vinge By ville huse cirka 20000 borgere. Man ville være klar med endnu en udvidelse. De 20000 har man erkendt var forkert, det er 10000 der ser ud til at være mere korrekt - om alt går vel. Der gik rigtig lang tid før man nedjusterede tallet for man ville sikre sig at S-stationen kunne retfærdiggøres, dog på et diffust grundlag.  
Når man ikke kan finde info i egen kommune om forhold der berører os kan man glæde sig over man andre steder gerne oplyser. Ballerup Bladet nævner, at man fryder sig over at rensningsanlæggene i Ballerup snart kan nedlægges da Novafos og ejerkommunerne anbefaler - “et nybyggeri på bar mark et ukendt sted i Frederikssund Kommune.” Det planlagte anlæg skal servicere, Furesø, Egedal, Ballerup og Frederikssund Kommuner. Det er godt nok meget l.... der skal modtages og behandles i Frederikssund, nemlig fra cirka 200000 borgere + erhverv. I Ballerup arbejder alene 11000. Spildevandet skal i store rørledninger transporteres over lange afstande, men man bedømmer at det er sund, miljøvenlig (så sluger alle det) økonomi.

Hvor i Frederikssund skal dette enorme anlæg ligge? I Vinge Nord? I så fald bliver noget af kommunens jord anvendt og kan give indtægt. I Frederikssund Syd? Ingen omtale af dette kæmpeprojekt på kommunens hjemmeside eller hos Novafos, hvorfor?
Områder i Frederikssund er udpeget til grusindvinding, hvilket har givet anledning til uro og usikkerhed hos berørte lodsejere. Skal vi nu også belastes af et enormt rensningsanlæg. Lad os høre fra ‘hestens egen mund,’ ikke vrinsk fra andre kommuner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails