mandag den 1. februar 2021

Fjordforbindelsens bestyrelse -tanker om åbenhed

 “Hvad i Helvede går de rundt og gør i banken efter tre?”


Lukkethed giver rum for konspirationer og mistillid.

Om Fjordforbindelsen bestyrelsesmøder sagde Byrådsmedlem Inge Messerschmidt på byrådsmødet ved genudpegningen af to medlemmer fra Byrådet, John Schmidt Andersen og Tina Tving Stauning: “- Jeg savner tilbagemelding på, hvad man taler om i bestyrelsen. Om I altid er enige, eller om der er sværdslag, når I taler om betalingen, antallet af biler, eventuel prisstigning og eventuelle chikaner ved den gamle bro.”

Hun er ikke alene om det.
Overvej følgende:

I foreninger skrives der som regel referat efter hvert bestyrelsesmøde som derpå videreformidles til medlemmerne. De medvirkende i mødet, skriver under på referatet som det sker med referat af Byrådsmøder. Der nævnes hvem der var fraværende.
Hos Fjordforbindelsen er det såkaldte ‘Virksomhedsmøde’ svarende til en Generalforsamling en gang om året, hvor der foreligger en offentlig tilgængelig rapport' eller ‘referat.’.
Ellers har man 8 ordinære bestyrelsesmøder, hvor man ikke kan finde nogen dagsorden, referat eller anden omtale. For resten kan disse møder foregå telefonisk, og de medvirkende honoreres således fyrsteligt for deres 'svedige' ører.
Hvorfor er der ingen offentligt tilgængelige referater af disse møder? Hvem deltager? Hvem er fraværende? Hvad er konklusionen af mødet?
I forretningsorden for bestyrelsesmøderne nævnes: "Kopi af bestyrelsesreferater fremsende til bestyrelsens medlemmer med anmodning om bemærkninger inden for en fastsat frist."
Der foreligger altså referater, men k u n til bestyrelsesmedlemmer. Det ville være pærelet at henvise til punkter på dagsorden ud fra disse referater. Hvorfor er disse så lukkede, umiddelbart direkte hemmelige? Er det blot 'Hej, hvordan går det?' møder? Drøftes der noget væsentligt på møderne? Mærkeligt i en offentlig virksomhed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails