mandag den 1. februar 2021

Takster for vand - store forskelle hos Novafos, hvorfor?

Novafos takster for vand - hvorfor så store forskelle? 


“NOVAFOS er dit vandselskab i Allerød, Ballerup, Egedal, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm og Rudersdal kommune,” står der kækt på hjemmesiden. Har vi noget andet valg? Kunne vi måske være bedre stillet med en anden leverandør? Novafos: Undersøger spildevand fra weekenden | Ballerup.dk


For 15 måneder barslede NOVAFOS med planer om opførelse af et kæmperensningsanlæg i Frederikssund Syd til modtagelse af spildevand fra mindst 200000 borgere læg dertil virksomheder - udledning i Roskilde Fjord.

Planen lanceret med ‘Trommer og Piber,’ der var penge at spare, miljøet blive bedre osv. osv. En lokalpolitiker fra Frederikssund beskrev planen som "billigere, lugtfrit, rationelt, mere miljø- og klimavenligt med mere, og samtidig kan det producere energi,.....Der er absolut ingen grund til bekymring eller negativitet over denne sag, for det er kun super professionelt af Novafos... " Konklusion -  kom endelig blot med ‘lortet’ til Frederikssund. 

Når sådan bragesnak benyttes er der netop grund til eftertanke.

Jo, Frederikssund Kommunes borgere kunne sagtens bruge en nedsættelse af vandafgiften for vi betaler markant mere end de øvrige kommuner i NOVAFOS samarbejdet. På sidste byrådsmøde blev de nye takster besluttet og de er - i k k e - blevet mindre. En gennemsnitshusstand i Frederikssund betaler Kr. 7491 årligt. Rudersdal kommune er ‘billigst’ med kr. 4515. En forskel på knap Kr. 3000. Er vores vand så meget bedre?

På referat af bestyrelsesmøde i NOVAFOS fremgår også at Frederikssund Kommunes brugere minsandten også betaler et fast bidrag for vand på Kr. 850, og for spildevand et fast bidrag på Kr. 745. Det er ikke tilfældet for de fleste andre kommuner i NOVAFOS. Hvorfor?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails