søndag den 25. april 2021

Kommunikation en dyr, svær størrelse - eller er det?

 Kommunikation en dyr, svær størrelse - eller er det?


Nyheden om, at der nu skal bruges yderligere op til 1,2 mio over 3 år på at ‘genbrande’  Vinge fik mig til at tænke tilbage. Vi kan nemlig lære af en ikke så gammel øvelse i kommunikation.

Juni 2015. Her blev en ny kommunikationschef ansat i Frederikssund Kommune. Kommunikationsafdelingen kom således til at bestå af hele 5 medarbejdere.

På kommunens hjemmeside stod der om den nyansatte:

"I spidsen for den styrkede afdeling får vi en yderst kompetent kommunikatør, der har stor erfaring både med at omsætte strategi til handling, og som kan hele paletten med at skabe et stærkt setup af såvel kommunens interne som eksterne kommunikation. Ting der lægges vægt på i vores nye kommunikationspolitik" .....og videre .....


"(kommunikationschefen) har stor erfaring med kommunikationsrådgivning, sociale medier og medietræning, ligesom han er mangeårig redaktør af nyhedsbreve, årsberetninger og hjemmesider."


Om sit nye job sagde kommunikationschefen, “at det især er kommunens ambitioner om at forstærke kommunikationsindsatsen der tiltrækker ham.”


En af hans opgaver var minsandten. “Udarbejde pressemeddelelser, taler og debatindlæg.” Det med at skrive taler, debatindlæg kan politikerne åbenbart ikke selv. Ups.

Der gik flere måneder før der begyndte at ske noget! De fine ord holdt så ikke særlig længe.



Kommunen kom f.eks. først på facebook i 2016. Som kommune nr. 72, ud af 98, altså vi kom halsende som r.... af fjerde division.

Denne super medarbejder er ikke længere ansat i Frederikssund Kommune. Holdt knap 3 år. Hvad gik galt? Hvem blev hans afløser? Eller sparede man stillingen væk? Hvem er i dag egentlig ansvar for kommunikationsafdelingen? Det fremgår ikke af hjemmesiden.

Rigtig mange borgere er ikke på de sociale medier, men holder af at få information på papir. Her følger så et konstruktivt positivt forslag. Se til Gentofte kommune og den trykte avis i 33000 eksemplarer ‘Gentofte Lige Nu,’ udkommer 6 gange om året, skrevet af kommunens medarbejdere om alt fra stort til småt af betydning for borgerne. Sikken en god service der samtidig giver stolthed og fællesskabsfølelse over at være borger i Gentofte. Den ide kunne sagtens kopieres hos os. Forresten er der i Gentofte selvfølgelig fuld synlighed om kommunikationsafdelingen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails