fredag den 30. april 2021

Økonomi og Sund Fornuft

 Økonomi og Sund Fornuft


Tankegangen bag Fjordlandslisten er begrebet Sund Fornuft, idet vi er overbevist at hvis begrebet gennemsyrer alle politiske beslutninger er det netop - Sund Økonomi,- baseret på Fakta, Ordentlighed, Respekt, Udviklende, Favnende, Tværpolitisk.




Det er med stor glæde vi læser at kommunens økonomi er i en sund udvikling. Årets samlede overskud blev på 147 mio. Det endda efter et år præget af corona restriktioner og de dermed forbundne ekstra udgifter der dog er blevet rigeligt kompenseret af staten så indtægten for kommunen blev højere end budgetteret. Baggrunden for det fine resultat er således delvist på baggrund af den frygtelige - Corona.

Dog skal vi ikke være blinde for at Byrådet har virkelig anstrengt sig for at vende den nedtur der fulgte med kollapset af Vinge lige efter valget i 2017. Stor ros for man tog ‘fat om nældens rod’ og viste ansvar, det manglede da forresten også bare. Især ros til de mange helt nye byrådsmedlemmer der blev kastet ud i det man uden at overdrive vil kunne betegne som kaos. Det har ikke været let.

I en privat husholdning hvor store dele af det økonomiske grundlag ændrer sig radikalt grundet f.eks. tab af job, og ved sygdom, skal der gribes til drastiske midler for at ‘skuden holdes oven vande.’ Har vi brug for bilen, kan vi opsige dyre TV-pakker, kan vi spare på el, varme, skal vi virkelig ud at spise hver måned osv.? Vi kender det alle. Det er sund fornuft.

Det er derimod ikke sund fornuft at sælge ud af ‘mormors uerstattelige sølvtøj,’ for at skaffe hurtig mammon i kassen og til priser der kunne ligne ren desperation. Eller at man svinger sparekniven så skarpt at det kan se ud til at skade borgernes rettigheder og skabe større problemer end man løser, hvilket mange borgere mener er sket.

Vi skal lære af den virkelig grumme erfaring der stadig præger vores kommune. Lade Sund Fornuft dæmme op for ‘skønne, men risikable visioner,’ og koncentrere os om at lade borgernes velbefindende på alle måder være topprioritet. Det er helt jordnær Sund Fornuft. Og tilfredse borgere er Sund Økonomi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails