mandag den 26. april 2021

Rensningsanlæg - skal vi have det eller ej? Referat er misvisende

 Referater af møder kan være lettere vildledende


Mødereferenter har indflydelse. Hvis mødedeltagerne, godkender, underskriver referatet uden at have læst det grundigt igennem er det ‘helt til hest.’ Informationen i referatet kan være skævvredet.

NOVAFOS, har afholdt bestyrelsesmøder i de 9 kommuner - herunder Frederikssund. Samme dagsorden. Ved sammenligning af referater, bemærkes, at referatformuleringerne til  en del punkter er ens. F.eks. hos Ballerup og Frederikssund. Ved Punkt 11 dog en væsentlig forskel


Ballerups referat:

“Opførelse af to fælles renseanlæg Den adm. direktør gav en orientering om status og det videre forløb, herunder afgrænsningsnotat til miljøvurdering af forslag til strukturplan for renseanlæg til Øresund, samt status for arbejdet omkring strukturplan og dybere lokaliseringsanalyse for nyt renseanlæg vest (Frederikssund). Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning.”


Frederikssunds referat:

“Opførelse af to fælles renseanlæg Spildevandschefen gav en orientering om status og det videre forløb, herunder afgrænsningsnotat til miljøvurdering af forslag til strukturplan for renseanlæg til Øresund.”


Renseanlæg i Frederikssund nævnes ikke. Renseanlægget i Frederikssund skal ellers modtage spildevand fra +200000 borgere og virksomheder. Hvorfor nævnes anlægget ikke?

Borgmesteren, bestyrelsesmedlem med vederlag i NOVAFOS har udtalt; “det har været nævnt at placere et nyt renseanlæg lige nord eller syd for tilkørselsvejen til KPM’s bro ved Frederikssundsvej.”


Lokale politikere er glødende fortalere for planen, citat; "billigere, lugtfrit, rationelt, mere miljø- og klimavenligt med mere, og samtidig kan det producere energi til en billigere pris for den enkelte husstand.....Der er absolut ingen grund til bekymring eller negativitet over denne sag, for det er kun super professionelt af Novafos... ". 


Arbejdes der i kulissen? Er placeringen droppet?

Images from my peripatetic life: Baltimore wastewater treatment plant

Kommunens administration anbefaler. “Vedrørende en placering i industriområdet i det nordlige Vinge skal det bemærkes, at der er efterspørgsel efter arealer i dette område, og at det er op til Novafos at sikre sig et areal i tide.”

Pladsbehov mindst 4 - 10 hektar.

Det bliver interessant om der her op til KV21 kommer en pressemeddelelse om salg af flere hektar i Vinge Nord til kæmperensningsanlægget med ord som  ‘billigere, lugtfrit, rationelt, miljø- og klimavenligt,.... Der er absolut ingen grund til bekymring eller negativitet over denne sag, for det er kun super professionelt af Novafos.’ Eller bliver det i Syd? Skal vi virkelig have det?

Ulemperne bør nævnes. Ànlægget skal være stormodtager af enorme mængder spildevand andre ikke vil have? Vi er så flinke i Frederikssund. Hvordan skal Roskilde Fjord klare den ‘flod?’ 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails