søndag den 19. september 2021

Klippekortsordningen - kompensation for dårlig velfærd?

 Klippekortsordningen - kompensation for dårlig service?  


https://sn.dk/Debat-Frederikssund/DEBAT-Klippekortsordningen-ligner-kompensation-for-mangelfuld-velfaerd/artikel/1472903

I forbindelse med vedtagelsen af kommunens budget tales Klippekortsordningen  op som noget fantastisk -  en ‘gave’ til vore ældre medborgere, kærligt tildelt af empatiske lokalpolitikere.

Forsøger man at kompensere de mange svigt i ældreplejen mange ældre føler sig ramt af, der har givet dem en mindre værdig alderdom end fortjent? Erkender man det har haltet gevaldigt med servicen?  Hvis man havde fulgt alle lovkrav og regler var  ‘lapperier’ overflødige. Er dette en slags lindrende 'plaster på et væskende sår'? Dog fint der ‘repareres.’

Klippekortsordningen blev de første år udmøntet som puljer kommunerne kunne søge. Nu er det overgået til det generelle bloktilskud, hvilket betyder at kommunerne får pengene, men ikke længere er forpligtet til at bruge dem til klippekortsordningen. Hvem bliver fristet? 


I 2016 - havde 72 af landets kommuner således uforbrugte midler i klippekortsordningen. Midlerne kunne bruges til andre formål. Klippekortsordningen var/er vanskelig at administrere grundet udfordringer med nødvendigt personale, planlægning mv. 

I 2017 droppede man ordningen i Frederikssund. Nu genindføres den. Jublen kender ingen grænser! 

Hvorfor skulle det gå bedre i 2021? Håber naturligvis,  at alle får deres ‘klip’ indfriet. Det manglede bare. Hvis ikke, hvad skal midlerne så bruges på? 

 

Ikke at ansøge om, udnytte tilskuddet ville være tåbeligt, uansvarligt. Er der egentlig grund til den store selvros hos partierne, eller er det fordi det er valgår?



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails