mandag den 30. maj 2022

Ægte vækst er at værne om naturen

 Ægte vækst er at værne om naturen


https://www.sn.dk/frederikssund-kommune/debat-vaekst-er-ogsaa-at-vaerne-om-naturen/


Grøn bevidsthed er nødvendigt dersom vi ønsker at beskytte naturen, vor fremtid. I kommunens budget blev i oktober 21 afsat kr. 300000 i ‘Biodiversitetspuljen’ til fordeling blandt ansøgere med gode ideer. Staten stiller 1 million i udsigt til den kommune der gennemfører det bedste projekt. Rart at konstatere, at alle partier op til KV21 forsøgte at overgå hinanden med at ville skabe ‘vild natur.’ Små poser med vilde blomster blev uddelt. Naturen giver nemlig stemmer. 


Puljemidlerne kunne søges på kommunens hjemmeside. 10 felter udfyldes og begrundes udførligt. Projektplan med økonomisk oversigt, endda to tilbud, medfølge.13 støttekriterier opfyldes. F.eks. “der er indhentet de nødvendige tilladelser fra myndigheder til at gennemføre aktiviteten,” Og; “projektet ikke er i strid med lovgivning, Frederikssund Kommunes planer og strategier eller lokale interesser knyttet til arealet.” Allerede her har mange måske trukket sig.

Rigide bureaukratiske krav til realisering af en god ide kan virke afvisende. 20 projekter har været under overvejelse. 6 projekter støttes med samlet kr. 238711,50. 
På byrådsmøde 02.06. var punktet til behandling. Der skulle tages stilling til yderligere betingelser for at opnå et tilskud.

  

Den britiske professor i økologi og økonomi Tim Jackson udtaler: »Mere er kun godt, når der ikke er nok. Når der allerede er rigeligt, gør det kun tingene værre,« Møntet på åndløs stræben efter materiel vækst for enhver pris. Bureaukrati har vi rigeligt af. Alt kan gøres kompliceret, dermed værre. Tiden er til at forenkle for at ‘vækste’ vor fælles arv - vor natur. 


Frederikssund Kommune har ansat to naturvejledere som skal bidrage til at udvikle en naturvidenskabelig forståelse blandt børn og unge så naturen får gode ambassadører.


Har naturvejlederne været inde over projektet, hvor børn/skoleelever var med til at plante træer i den nye skov ved Hørup? 3. klasse på Ådalsskolen var med til rydde en græsmark for at så forskellige frøblandinger. I omtalen af projekterne er naturvejlederne ikke omtalt. Er de stadig ansat?

Fjordlandslisten støtter vi skaber kommende ‘naturingeniører’ medvirkende til at Danmark er i førersædet på naturens vegne. Det er gavnlig bæredygtig vækst, og sund fornuft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails