lørdag den 6. april 2024

Kast ikke med sten....

 Kast ikke med sten ....

https://www.sn.dk/frederikssund-kommune/debat-kast-ikke-med-sten/


Byrådsmedlem Bech er aggressiv, i artikel med overskriften “Rørende forklaringer....”

kastes med ‘sten,’ hvilket ikke er velovervejet når man bor i et ‘glashus’ 

Der skrives i Artiklen "oser af en borgmester, som vil ofre borgernes boligværdier samt enhver troværdighed til kommunal planlægning til fordel for nogle statslige arbejdspladser, fra et ”firma”, som ikke betaler skat i kommunen! Er det et prestigeprojekt eller er der stillet andet i udsigt?"

Korrekt at lov nævner: 'Ved jernbaneanlæg forstås arealer anvendt til selve banelegemet (herunder rangerterræner mv.) samt de stationsbygninger, administrationsbygninger, værkstedsbygninger, remiser og lign., der befinder sig i umiddelbar tilknytning til sådanne arealer.' Disse anlæg er fritaget for skat.


Argumentet er et ‘selvkast,’ for vend argumentationen om. Ofrede man ikke troværdighed til kommunal planlægning ved at 'sælge' til Staten, med et pænt tab, arealet i Vinge, hvor Fællesmagasinet nu pynter? Her betales heller ‘ikke skat til kommunen.’ Var det ikke et 'prestigeprojekt' som en politiker forsøgte at tale op som et kommende Washington Monument? Blev der ‘stillet andet i udsigt’ så man føjede sig ønsket om placeringen - og tabet af skatteindtægter i al fremtid?

Jo, nogle mener, vi fik da Vinge Station. Et knæfald var det under alle omstændigheder.  

Arealet dette monstrum, Fællesmagasinet, optager kunne være bebygget med minimum 50 parcelhuse med borgere der ville betale indkomstskat, grundskyld mv i årene fremover. Grundene kunne tilmed være solgt med et ganske solidt provenu til kommunen, frem for underskuddet. Der er vist 8 ansatte hos Fællesmagasinet, der næppe i væsentlig omfang bidrager til kommunekassen, hvis de i det hele taget bor i kommunen.


Således er det trist at læse dette argument fra debatindlægget: "Vi skal ikke ofre hverken troværdighed eller borgernes boligværdier i leflen for et statsligt projekt, som kommunens borgere reelt ikke får nogen gavn af." Det var netop det man gjorde. KLIR.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails