fredag den 30. oktober 2009

Ulovligt opsatte valgplakater!

Om de som satte plakater op før tid og de plakater der hænger ulovligt!

Tak for spørgsmålene som er meget relevante og principielle. Jeg var til vælgermøde i Skuldelev mandag aften, det regnede pænt, mødet sluttede ca. 22.00 og på vejen hjem til Frederikssund, St. Rørbæk, observerede jeg flere ophængte valgplakater, som altså ikke var der da jeg kørte til Skuldelev. På Kronprins Frederiks Bro var et hold i gang med at hænge op på lygtepæle, og der hang rigtig mange allerede på Færgevej, Roskildevej. Så du har fuldstændig ret, i at mange kandidater og partiforeninger har set stort på reglen om, at ophængning først måtte finde sted efter midnat.


Disse partier, kandidater havde således sikret sig en rigtig god plads på bekostning af de mere lovlydige, eller måske mere af regnvejret afskrækkede kandidater.

Jeg har på et indlæg på min blog http://j-olsen-paavalg.blogspot.com/2009/10/nrdemokratiets-store-manifestation.html skrevet en lille artikel om det positive i at så mange plakater udsmykker Frederikssund Kommune. De er en manifestation af at nærdemokratiet er meget aktivt. For mit vedkommende var det en aktiv kamp allerede tirsdag formiddag da jeg gik i gang, for jeg måtte have en en høj stige med.

Jeg har fået, og søgt, nøjagtig oplysning om, hvor plakater må hænge, og der er derfor ingen undskyldning for at skille sig ud fra disse regler. Problemet er nok snarere at medhjælpere ikke er blevet orienteret ordentligt af 'bestilleren.' Jeg har også hørt det argument, at man godt måtte begynde fra kl. 21.00. Dette kan dog ikke bekræftes, og kan formodes at være en sædvane som der ikke er blevet gjort indsigelser imod før.

Hvorledes kommunens forvaltning har tænkt sig at tackle de ulovligt opsatte plakater vil jeg overlade til forvaltningen selv at svare på, men i bund og grund burde der gribes ind.

Er de 'lovbrydende kandidater' så nogle 'slamberter, hvis ugerninger derfor må falde tilbage på deres parti? De plakater jeg observerede viste kandidater som jeg ved er yderst engagerede og brænder for at gøre Frederikssund til et bedre sted at leve. At de så i dette tilfælde har været lidt for engagerede vil de nok beklage og lære af til næste gang. Men det irriterede da også mig at de ikke lige kunne vente de få timer til Kl.00.00. Man kan så kun fryde sig over, at de blev rigtig våde, og hvis de havde ventet kunne de have arbejdet i tørvejr.

Ellen Trane Nørby fra Venstre skriver i en lille klumme i Politiken 29.10 med overskriften "Utaknemmelig tjans i politik"

"Hånden på hjertet. Hvor mange af dine venner og bekendte ville frivilligt gå ind i politik? Ville du? Størstedelen svarer nej. De omkostninger ens familie betaler for at man går ind i politik er så store, at mange allerede stopper overvejelserne der.

Frygten for at den hashrygende teenager hænges ud, er ikke bare til stede. Den er overvejende. Lønnen er minimal og står i kontrast til den store indsats der skal lægges, hvis resultaterne skal nås. Desuden er en politisk karriere forbundet med en moralkodeks der ligger højt over det de fleste stiller for sig selv. Politikere skal være renere end sne.".................................

Hun fortsætter: "Er det her så et tudekiks-indlæg for at mele egen kage eller en kritik af de nuværende kommunalpolitikere? Nej, for det er lysten der driver politikere. Men høj-moralen og janteloven afholder mange fra at kaste sig ud i politik, og får mange politikere til at overveje om det er indsatsen værd. I sidste ende betyder det, at vi som vælgere får et indsnævret felt at vælge imellem. Vi får kort sagjt ikke mulighed for at vælge mellem de politikere, vi havde fortjent."


Men mange tak for dine spørgsmål som jeg håber vil være i erindring til næste valg, for selvfølgelig skal alle overholde regler og forordninger der gælder på dette område.

Her kommer jeg i tanke om et eksperiment for nogle år siden, hvor man fulgte, så vidt jeg husker en bager, fra han stod op om natten og gik på arbejde og derpå resten af dagen og man registrerede, hvor mange lovbrud og regelbrud han uforvarende, og ikke at ond vilje, foretog. Det var et chokerende højt tal. Fejltrinnene var selvfølgelig ikke alvorlige og 'skadelige' for andre end ham selv.

Det viste lidt om, hvor vanskeligt det er at være borger i et overreguleret og cirkulærebefængt samfund, hvor alt skal kontrolleres og efterkontrolleres, hvilket i sidste ende gør os alle til lovbrydere. Det er et usundt samfund vi derved opbygger, for derved nedbrydes respekten også for love der virkelig tjener et fælles gavnligt formål. Men det er en helt anden problemstilling, som kun kan løses ved at det personlige ansvar vægtes som værende den ypperste lov.

Ovenstående er mit svar på nedenstående spørgsmål:

1: Michael Knak spørger:
Så kom valgplakaterne op på lygtepælene - rent faktisk så blev de fleste hængt på førend det var tilladt. Rigtig mange plakater hænger også ulovligt. Hvordan stiller kandidaterne sig til at de rent faktisk i denne periode er lovbryder, og at kommunens borger skal stemme politikere ind i byrådet til at styre kommunen som rent faktisk ikke engang kan overholde noget så simpelt som at hænge valgplakater op? Hvordan stiller kandidaterne sig til at kommunens forvaltning ikke overholder landets love og piller de ulovligt ophængte valgplakater ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails