fredag den 5. april 2013

Følelser og fakta og politik

Indsendt som læserbrev 16.04. som svar på læserbrev.


Følelser og fakta og politik

Læserbreve med angreb på Venstres lokale folketingskandidat Hans Andersen har været optaget i avisen. De har mildest talt været præget af følelser og meget lidt fakta. Det er en skam.


Senest har Niels Kristian Sjørup i et læserbrev været ude efter Venstre og Hans Andersen kædet sammen med problematikken om motorvejen mellem Herning Holstebro, og at det ikke klæder Hans at udtrykke glæde over at der nu endelig er kommet en afklaring med en ny broforbindelse over Roskilde Fjord.


Jovist er det yderst ærgerligt at jyderne får en 'gratis' motorvej, og vi i Frederikssund får en brugerbetalt ny forbindelse samtidig med den gamle bro forbliver 'gratis.'


Men her er fakta:


Motorvejen mellem Herning Holstebro var del af en aftale mellem regeringen og region Midt i forbindelse med opførelsen af det planlagte nye supersygehus i Gødstrup, mellem Herning og Hostebro.


2011: S-R-SF-regeringen kommer til magten og støtter ligeledes op om motorvejens tilblivelse.


2012: VVM-rapporten kommer i juni. To måneder senere kommer det frem, at regeringen ikke inkluderer motorvejen i dens finanslov.


Venstre holder dem fast på det. Over 300000 borgere i området skal betjenes af sygehuset og har krav på en ordentlig hurtig forbindelse i det store område. En elendig forbindelse ville kunne koste liv.


Lemvig borgmester Erik Flyvholm udtaler:
"»Da det blev besluttet at lægge sygehuset ved Herning og lukke i Holstebro, blev vi i det mindste lovet en motorvej, så køretiden ikke blev for lang. Jeg forventer, at regeringen sammen med Venstre finder pengene. Ellers bliver der simpelthen uro herude«,


Så der har ikke været tale om afpresning, eller at man køber stemmer til jyske politikere. Blot at man overholder en indgået aftale.

Husk nu på at det er en S-ledet regering,sammen med den økonomiske krise, der gjorde det umuligt for Frederikssund at få den 'gratis' forbindelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails