lørdag den 27. april 2013

Mere om fakta, følelser og politik

Mit svar på Klaus Hækkerups læserbrev der nævner mig og mit læserbrev Fakta, følelser og politik.

Kære Klaus Hækkerup

Dejligt når nogen der har haft indflydelse i Folketinget melder sig i debatten og kommer med en anden vinkel til sagen. Vi almindelige 'dødelige' har ofte kun den information vi kan læse i pressen, formidlet af, forhåbentligt, uvildige journalister der fremlægger fakta og forløb.

Jeg vil gentage disse fakta:

2011: S-R-SF regeringen kommer til magten og støtter ligeledes op om motorvejens tilblivelse.

2012: VVM rapporten kommer i juni. To måneder senere kommer det frem at regeringen ikke inkluderer motorvejen i dens finanslov.

Venstre fastholder den indgåede aftale. Der har ikke været tale om afpresning eller at man køber jyske politikere. Blot at man overholder en indgået aftale.

Du har ret i, at ingen parter har noget at prale af: Når man har behov for at prale er det ofte et bevis på at resultatet ikke var særlig godt. Nu er afgørelsen faldet og vi skal have det bedste ud af den.

Om den jyske motorvej benytter du argumentet: "Et lignende initiativ kom Venstre aldrig med vedrørende en ny fjordforbindelse i Frederikssund." Jamen, det argument kunne meget nemt omformuleres til, "Et lignende initiativ kom Socialdemokraterne aldrig med vedrørende en ny fjordforbindelse i Frederikssund," ihukommende at det nu er en S-ledet regering der sidder ved rorpinden. Nu havde man da en mulighed for at rette op på en mulig 'fadæse.' Den har man ikke benyttet. Den kendsgerning kan man ikke komme udenom.

S-Transportminister Henrik Dam Kristensen har netop været i Frederikssund og udtaler ved et møde: "Broen kommer til at betyde noget, også for folks hverdag. Og det er blevet en løsning vi kan være bekendt alle sammen.....At I ikke er de eneste i landet, der får en situation, hvor der er en form for brugerbetaling, det tror jeg ikke," og nævnte andre steder i landet, hvor den mulighed pt. undersøges. Han vil f.eks. ikke udelukke at bilisterne skal betale for at køre over den nye Storstrømsbro.

Tilmed kalder S- Henrik Dam Kristensen den alternative finansiering en "smuk måde" at løse trafikale udfordringer, som ellers ikke vil blive løst.

Efter den fortolkning er frederikssunderne altså i k k e blevet snydt som du skriver, og hvis de er det er det sket på en "smuk måde" .."vi kan være bekendt alle sammen."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails