søndag den 24. november 2013

En svinestreg??

En svinestreg?

Jørgen Olsen
Kære borgere i Frederikssund. Tak til de som stemte på mig. Det var desværre ikke nok.

En sober og god valgkamp, hvor de fleste kandidater overholdt en uskreven ‘anstændigheds’ kodeks, behandlede hinanden værdigt, er ovre.

I valgbutikken i Sillebroen knyttedes mange ‘venskaber’ på tværs af partierne. Der var meningsudvekslinger, og mange umiddelbare misforståelser blev ryddet af vejen gennem smil og humor. Det tegner rigtig godt for et fremtidigt samarbejde i det nye Byråd. Godt for Frederikssund.

Ikke alt var dog fryd og gammen.

VÆKST-Team Frederikssund oprettede i juni måned en facebookgruppe med en enorm succes i form af besøgende, rundt regnet 70000 i den periode den kørte problemfrit,  og over 500 der fulgte os fast. Her lagde vi over 100 forslag til en positiv udvikling af Frederikssund ud. Et af dem gik ud på at gøre opmærksom på, at kommunen har pligt til at vedligeholde borgernes ejendom. Signalværdi. I dette tilfælde FIOMA.

VÆKST-Team har ikke adgang til det indvendige af bygningen, og benyttede et billede taget indefra af  S byrådsmedlem Kenneth Jensen som også er kommunens webredaktør,  og tager billeder til brug for kommunens hjemmeside. Billedet skildrer det voldsomme forfald og svineri bygningen lider under. Opslaget havde overskriften “Renholdte pæne områder giver mere energi og større vækst.”  Nye virksomheder har vel ikke lyst til at være nabo til et sådant forfald. Det kan vist ingen være uenig i. Og dog!

Vi havde planlagt en større promovering af vores projekt i de sidste dage af valgkampen ved massivt at reklamere. Det skulle dog ikke blive til noget.

Fredag eftermiddag, før valgdagen tirsdag,  meldte Kenneth Jensen os til facebook for ‘ulovlig’ brug af hans billede af en kommunal ejendom. Det skal bemærkes, at billedet havde været på facebookopslaget fra 12.10. altså i 5 uger før det blev ‘opdaget.’  Facebook lukker vores side, og det er umuligt at indgive forklaring i weekender. Først sent mandag eftermiddag blev vi åbnet igen. Da Kenneth Jensen er webredaktør formoder jeg,  at Kenneth Jensen udmærket er klar over at vi ville være lagt ned i flere dage – lige før valgdagen. Godt timet, ikke sandt?

Det afstedkom en heftig debat på facebook om det værdige i den behandling vi blev udsat for. Vi undskyldte og forklarede brugen af billedet, og at vi selvfølgelig ville fjerne det omgående, men altså ikke fik muligheden. Andre var fortørnede over at Kenneth Jensen ikke benyttede dialogens og samarbejdets vej. Han skal jo samarbejde med hele Byrådet. En henvendelse og sagen ville være klaret i al værdighed og med et klik.

Senere viser det sig så, at Kenneth Jensen selv har ‘fejlet’ på sin hjemmeside og facebook ved at benytte artikler uden at nævne opretshaveren.

Et siddende byrådsmedlem er samtidig kommunens webredaktør! En uheldig konstellation. Det kan meget let give anledning til misforståelser. Det burde være en helt uvildig person. At dette er foregået gennem nogle år er dybt forundrende, og en kedelig plet på et ellers smukt arbejde af den socialdemokratiske gruppe, af Ole Find Jensen og Byrådet som et hele. Alt er uden tvivl foregået efter ‘bogen.’  Men hvorfor dog ikke sætte barrieren lidt højere, og dermed eliminere alle misforståelser.

Socialdemokraterne har som et hele ført en flot valgkamp. Tak til de kandidater jeg nu kender langt bedre, og respekterer for deres venlighed, retskaffenhed og imødekommenhed. Denne episode er dog en skjold på det billede. Nok kan man være politisk uenige, men man kommer altså længst med dialog og imødekommenhed. Eller skal en valgkamp føres med alle midler? Det har Frederikssund ikke fortjent.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails