mandag den 11. november 2013

Finker af panden - og fugl uden vinger

Finker af panden – og fugl uden vinger

Blogindlæg Lokalavisen 11.11.13  Jørgen Olsen

Man hører ofte udtrykket – “Der røg en finke af panden.”

Pudsigt udtryk – for hvad er en finke?

1. En lille frøædende fugl med kraftigt kegleformet næb  - f.eks. en farvestrålende bogfinke.

2. Arrogant selvoptaget (som regel ung kvinde) “sådan en finke kommer her og fører sig frem.”

3. Gammeldags husmandskost – madret af kogt, hakket kød og indmad fra svin der steges i fedt sammen med løg, æbler og krydderurter og tilsættes fedtegrever.

4. Nogen kommer til at sige eller gøre noget dumt, især af tankeløshed.

I kategori 4 bliver misdæderen ofte gjort til grin og udsat for almindelig spot og spe. Så kan han lære at holde kæft til en anden god gang, kan han!  

På brainstorming-sessioner i virksomheder der seriøst søger nye forretningsmuligheder, som måske står over for vanskeligheder der kræver en helt særlig indsats, er der forbud mod at more sig over det som man kunne opfatte som tåbeligheder. Hvorfor mon? Jo, for undertiden viser sådanne ideer sig at være som den kraftige husmandskost – Finker. Det som giver energi og styrke i en iskold krisetid.

I den offentlige debat om at give Frederikssund Kommune kraftig energirig husmandskost så vi kan få styrke til at kæmpe os op fra en dybt bekymrende plads som nummer 75 ud af Danmarks 98 kommuner, skal der være plads til ‘tåbelige forslag.’ Vi i VÆKST-Team Frederikssund er ikke nervøse for at blive til grin med vores velmente forslag til at få GangIFrederikssund og vil opfordre alle til at være med i arbejdet.

Vi har erfaret, at masser af borgere sprudler af ideer og ytrer -”hvorfor gør man dog ikke dette” – men føler de ikke kan komme igennem. Vi er 3 byrådskandidater der meget gerne vil fremføre dem, og afprøve dem. Så vi tilbyder en platform, og vi lover at holde dig orienteret gennem facebook, blog og også nyhedsbrev, hvis vælgerne viser os tillid. Så server os dine ‘finker.’

I lokalpolitik er det ved at blive sådan, at man er hunderæd for at træde nogen over tæerne, for ikke at komme til at skræmme potentielle vælgere bort, og derfor er man blevet så påpasselig med, hvad man siger og gør, at man så til gengæld bliver helt og aldeles – grålig og anonym.
Intet under man kan høre vælgere sige – “det er lige meget, hvem vi stemmer på, det er et fedt.” Det er det så absolut ikke. At have ambitioner om at sætte Frederikssund på Danmarkskortet som landets mest erhvervsvenlige kommune er bedre end at have ambitioner om at være pligtopfyldende regeladministrator. 

Som Salvador Dali sagde. “Ambition uden intelligens er som en fugl uden vinger.

Vi vil knokle for VÆKST i Frederikssund så ‘Panden ryger af finken.’

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails