mandag den 18. november 2013

Fodpudder som Borgmester?

Fodpudder som Borgmester?

Blogindlæg Lokalavisen 18.11.13 Jørgen Olsen

Så er det NU. Husk at stemme, og gerne på mig. Så er du sikker på at få et flittigt, informerende og nytænkende byrådsmedlem der brænder for at få Frederikssund helt i front på alle positive parametre.

Nu er det blogindlæg nummer 29 jeg udgiver. De har alle været ‘alvorlige. ‘ Nu må det være tid til lidt humor – for den besidder jeg mængder af, undertiden måske for meget for nogens smag.
Slaget om borgmesterposten i Frederikssund skal nu afgøres.

At være med i en valgkamp er altid interessant. Man lærer en masse om medietaktik, om vælgere, om hvad der ‘sælger,’ om hvad der er tabu, og ikke mindst om engagement.

Det går først rigtig løs de sidste tre uger, desværre. Der opsættes valgplakater, og lokalavisen flyder over med annoncer og budskaber. Der er optræden på gaderne af partisoldater i blå, grønne, røde jakker, balloner, bolsjer, vindmøller til børnene, roser, varm suppe, boller, fest og farver.

Partiernes hjemmesider, der ellers har ligget som i dvale siden sidste kommunalvalg i 2009, (på nær et enkelt parti – Venstre) kan vi forvente vil opleve en genfødsel som vil gøre enhver troende salig, og et bevis på, at der måske alligevel er liv efter ‘døden.’ Det ‘bevis’ kan endog kirken ikke sælge bedre.

Højtidelige ord om demokratiets værdier ytres sammen med saliggørende løfter om en bedre fremtid for vor trængte kommune.

Så er det man kan spørge efter at have fulgt med i de 4 år siden sidste valg; hvor har debatten været? Jovist, en del læserbreve og kommentarer og blogindlæg på lokalavisen, som sådan set er den eneste debatmulighed vælgerne i Frederikssund har. Facebook har også nogle grupper. F.eks. har Venstre i Frederikssund en facebook gruppe for medlemmer,  hvor debativeren har været enorm.

Hvad med andre? Er det kun mig der er blind eller har andre partier gjort noget for at fremme kendskabet til deres løsningsforslag for Frederikssunds store udfordringer og ringe placering i næsten alle målbare kategorier. LA – som nærmest er en enmandshær har dog gjort en del. Borgernes Liste er gået til den – flot arbejde, og listen er blot nogle måneder gammel. Men Jer andre! Sov tyst lille Jumbo, dit lille myr, din nuttede lille rødbede! Det er for ringe. Og for at være rigtig provokerende – Hyklerisk!

Dette minder mig om en pudsig beretning om et borgmestervalg i den lille by, Picoaza i Ecuador.
Valgkampen var helt traditionel. Alle kandidater forsøgte at finde metoder til at få deres navn/og eller budskab ud til vælgerne. En virksomhed ville også være med i legen for at fremme kendskabet til deres produkt.

Helt op til valgdagen var deres budskab helt uden politisk stillingtagen og ganske ligetil:

“Stem på hvilken som helst kandidat, men hvis du ønsker at have det godt, og hygiejnisk, stem da på Pulvapies.”


Aftenen før valget omdelte de brochurer, hvor de skrev mere direkte: “Som Borgmester, Ærværdige Pulvapies.”

Kampagnen var en kæmpesucces – i det mindste i een forstand. Mens vi ikke kender til at salget af Pulvapies blev større, så ved vi at det gav sig udslag på stemmesedlerne. Pulvapies fik tilstrækkeligt med håndskrevne stemmer til at vinde valget.

Den lille by havde nu valgt et fodpudderprodukt som borgmester. Om pudderet blev indsat kan man tvivle på, men mon ikke der har duftet fint i borgmesterkontoret, hvis det var tilfældet.

Nej, vi skal ikke have et fodpudderprodukt, hverken bogstaveligt, eller billedligt som borgmester i Frederikssund, derimod en kandidat der gennem solid opbakning fra mange vælgere vil kunne gøre Frederikssunds ringe placering i alle målinger langt bedre.

Hvem det så bliver? Da en borgmester aldrig kan stå alene, det er i hvert fald ikke ønskeligt, er det nødvendigt han har et godt team bag sig af medkandidater der har knoklet for samarbejde, udvikling, som har forsøgt at skabe debat.  Venstres borgmesterkandidat John Schmidt Andersen. har ialt 16 medkandidater. 3 medkandidater fra Venstre; Jørgen Olsen, Michael Kock og Jørgen Bech  har fremlagt  100 konkrete forslag til at få http://gangifrederikssundblogspot.com og det  gennem rigtig lang tid og ikke blot nu, hvor det skærper til. Vi skal nemlig ikke have fodpudder som vor borgmester. Vi skal have en person der har visioner, mod og samarbejdsvilje.

GOD VALGDAG TIL ALLE!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails