onsdag den 13. november 2013

Multihal - flere fluer med et smæk

Multihal – flere fluer med et smæk

Blogindlæg Lokalavisen 13.11.13  Jørgen Olsen

Hvordan kan Frederikssund markere sig som en kommune med visioner for fremtiden? Hvordan kan vi tiltrække nye borgere til kommunen? Det er de vigtigste udfordringer vi skal begive os i kast med. Kun ved at løse dem sikrer vi den vækst der kan fastholde vore velfærdsgoder og yderligere udvikle kommunen.

Der er mange forslag i spil. Hver borger har sine forslag.

At satse på kulturen er et. Bygge et lækkert Borgernes Hus til formålet kunne være et aldeles udmærket forslag for at tiltrække nye borgere.

Idræt er også kultur, og tilmed fremmer kultur sundheden. Det slog gamle Hippokrates fast for over to tusind år siden, for hvis man kombinerer de to ting får man opbygget karakteren og fremmet folkesundheden – og dermed et langt mere dynamisk samfund/kommune.

Det er dog noget vanskeligt at dyrke idræt i et fancy borgerhus/koncertsal mv., men man kan godt dyrke både kultur og idræt i dertil indrettede faciliteter.

I Helsinge har man en multihal – hvor sports og motionsdyrkende borgere strømmer til i tusindtal hver uge. Det har givet fremdrift for Gribskov kommune ved at borgere på tværs af alle aldre mødes, og netværk opbygges. Det er kultur.

I Hillerød planlægger man at opføre en multihal på 7000 kvadratmeter med 3000 kvadratmeter gulvareal i forbindelse med den eksisterende Frederiksborg Hallen, hvor der allerede findes mødelokaler til foredrag mv.  Pris 100 millioner. Enhver der har besøgt Frederiksborg Hallerne ved, hvordan der summer af liv. Liv er kultur.

I Næstved har man netop besluttet at udvide Multihallen i forbindelse med det grønne område ved de eksisterende haller. Kan varmt anbefale man ser denne video:


En ny stor multiarena skal bringe store sportsbegivenheder og koncerter til Næstved, og forleden blev det så slået fast, at det er et firma med base i byen, der skal stå for projektet.


Frank Panduro, manden der ændrede Horsens by fra fængselsby til oplevelsesby siger, at for at få Næstved for alvor på landkortet handler det om at få byen til at stå sammen om at skabe noget unikt. Det samme må gælde Frederikssund.

Den nye multi-arena i Næstved får plads til 2.500 tilskuere til sportskampe og koncerter. Man håber at få VM i håndbold for kvinder til Næstved. Ved stående arrangementer og udstillinger er der plads til 4.000 tilskuere. Man tager første spadestik i næste måned.

Apropos tilskuerpladser. De eksisterende haller i Frederikssund er ikke tilskuervenlige, med få pladser, derfor er det vanskeligt at få større sportsbegivenheder til. Det er virkelig ærgerligt.
Frederikssund Kommune har investeret rigtig mange millioner (et godt stykke over 100) i Vinge projektet, som man kalder Frederikssunds Guld. Det er snart på tide investeringerne begynder at give afkast.

Men inden ‘guldet’ kan indløses skal borgere bosætte sig i Vinge. Der skal være noget der trækker dem til. Det kunne være udmærkede faciliteter til idræt og kultur.

Nu har der været en del alternative forslag til Borgernes Hus på Bløden. Byggeri på Kalvøen. Byggeri ved Elværksgrunden. FIOMA grunden mv. Her følger så et nyt:

Byg noget lignende som Hillerød, Gribskov, Næstved i gå- og cykelafstand af de kommende nye bebyggelser i Vinge, og Frederikssund by.  Samtidig er der fornuftige adgangsveje for alle andre borgere i kommunen. Den nye bro vil kunne danne en nem adgangsvej for borgere fra Hornsherred og borgere fra Slangerup vil i forvejen nemt kunne komme hertil, ligesom borgerne i Frederikssund by. Så selv om den kommer til at ligge i Frederikssund ved S-banen binder den dog kommunen sammen.

Idrætsklubben ORI har i mange år sukket efter forbedringer af deres dårlige fysiske forhold. ORI er en rigtig stor idræts/kulturklub i Frederikssund med over 500 medlemmer, og trænger til bedre forhold.  Overvej en placering i det område. Det ligger tæt på Vinge. Så slår man flere fluer med et smæk, for på et tidspunkt skal man alligevel bygge idræts/kultur faciliteter i Vinge, dem har man så nu. Hvad der er sparet er tjent.

Som et ekstra plus kan man integrere et kampsportcenter, squashbaner, petanquebaner og så meget andet livgivende i hele komplekset. Sikken et leben.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails