mandag den 16. november 2009

Demokrati er selvstyre! Husk det!

Hvorfor stemme!

Demokrati handler først og fremmest om at afgive sin stemme, og hvis man ikke gør det må man nødvendigvis være en fjende mod demokratiet.

Så firkantet kan det stilles op.

Undertiden kan det dog være en overvindelse for nogle at benytte deres demokratiske ret og bevæge sig hen for at stemme. Det er ofte set ved EU-valg, og ved de gamle amtsrådsvalg.

Når man har deltaget i en valgkamp mellem 6 partier som i det store og hele er enige om det meste, nemlig at borgeren skal behandles og føle sig godt tilpas på alle måder forstår jeg udmærket de der måske hellere vil blive hjemme i sofaen. Man hører ofte udtalelsen "I politikere lover og lover, og kan ikke holde løfterne, så det kan være ligemeget hvem jeg stemmer på!"

Der er jo heller ikke gratis at stemme! Det slider på skoene, det slider på naturen, hvis du skal benytte offentlig transport eller, gys, din egen bil. Så er der tidsomkostningen, det tager jo tid at komme hen og stemme. Den kunne man have brugt på at være sammen med sine børn, på at få sig en lur, eller arbejde. Ved at stemme mister man altså noget.


Er der så ingen gevinster ved at stemme? Jo, måske!

Du kan jo håbe, at der er politikere der mindre villige til at plukke dig i skat end andre. Se, det er egentligt et rigtigt godt princip. For ved at stemme på sådanne politikere sikrer man sig, at de er villige til at finde løsninger, som kan være meget svære og kræver en nytænkning som går imod den gængse holdning "at sådan har vi altid gjort, så hvorfor lave det om." Politikere der fremsætter en masse løfter, og gør det med den lumske bagtanke at de skal betales med dine penge i fællesskabets hellige navn er der grund til at være på vagt overfor. Du kan være sikker på at skattestigninger er løsenordet eller "Sesam luk dig op" koden til din pengepung.

Der er vel fem politikertyper:

1. Den visionære. Har en forestilling om det gode samfund, om den ideelle fremtid. Ofte ligger visonen så langt ude i fremtiden, at den aldrig indfries.

2. Den resultatsøgende. Visionerne er i baggrunden, det er de praktiske løsninger der gælder. Han har travlt. Der er hele tiden noget at tage fat på, noget nyt der skal behandles, nye problemer han mener er kommet til.

3. Godhedspolitikeren. Der bliver lovet alt godt for alle, men vær sikker på at det sker med dine penge. Han er egentlig 'ond', fordi han binder folk med støtteordninger og 'gratisydelser' og kontrolsamfundet tager over og gør alle ufrie.

4. Den passive politiker. Den som forholder sig i ro, siger meget lidt og skader ingen. Filosofien er, undlad at gøre noget og du har gjort et underværk.

5. Den ægte liberale. Er aktiv på en 'nedbrydende' måde. Der skal hele tiden gøres forsøg på at fortrænge Staten. Der skal afpolitiseres. Filosofien er, at politik ikke er løsningen på et problem, men selve problemet. Han er tackleren. Forsøger at hæmme den visionære politikers drømmerier, svække den resultatsøgendes opfindsomhed med at finde på nye problemer, dæmpe godhedspolitikerens overforbrug af dine midler, og hjælper gerne den passive, hvis passivitet betyder at der kommer så lidt indblanding som muligt i borgerens liv.

Du kan derfor gøre dig selv den tjeneste at give din stemme til mennesker der vil afpolitisere, afbureaukratisere, vil lægge flere beslutninger ud til dig selv, vil skabe rammerne for at mennesker kan udvikle sig frit som de har ambitioner evner og lyst til uden at de bliver hæmmet.

Stem på en kategori 5 politiker. Stem personligt på mig i morgen. Nr. 11. på Venstres liste.


I øvrigt hjertelig tak til alle der har besøgt denne blog, og som jeg har mødt i valgkampen. Også til de som har kritiseret mig og givet mig lejlighed til at forklare nærmere. Det har været en utrolig positiv oplevelse.

1 kommentar:

  1. Ærgerligt jeg ikke bor i Frederikssund, så havde du fået min stemme på dette indlæg.
    Symptomatisk du kun fik 60.
    Held og lykke fremover!

    SvarSlet

Related Posts with Thumbnails