tirsdag den 10. november 2009

Optimister skriger højest!

Socialdemokraterne lokalt, anklager endnu engang, udfra tesen om, at hvis man gentager en påstand ofte nok vil tilhørerne komme til at tro, "jo, der er nok noget om det," at Venstre og borgerlige er klynkere og mørkemænd, fordi vi gør opmærksom på faren ved et overforbrug. Jamen, mange tak for de pæne ord, vi er klynkere og mørkemænd.

Vi har alle oplevet det totale mørke. Der oplevede vi tryghed, varme, beskyttelse, den ultimative velfærd. I ni måneder nød vi denne vidunderlige tilværelse. Så havde vi fået nok, nu var der ikke længere plads, nu var vi så veludviklede, at der skulle ske noget drastisk. Vi ville ud i lyset. Ud i friheden.

Efter en hård kamp var det første vi gjorde netop at klynke ekstremt højt som vidnesbyrd om, at vi var levende og klar til et liv i frihed. Vi blev født som optimister, og selv den største optimist græder straks efter fødslen. Det er nemlig livsbekræftende. Hvis ikke går alarmberedskabet i gang. Vi ønsker alt godt for vor kommune, borgerne, og gør gennem diverse berettiget klynken, og langt højere skrig, opmærksom på, at borgerne har nogle behov som bør indfries på ansvarlig måde. Ligesom babyer vrænger på næsen af de tilbud som forældrene måske giver dem, fordi de instinktivt ved, hvad de har behov for lige nu, således vrænger vi også på næsen af venstrefløjens tilbud om større indtrængen i vore depoter i form af skatteforhøjelser, for at finansiere de forkromede planer. Når de engang er realiserede er der en hoben nye fællesskab-ideer på vej.

Det ligger i de borgerlige gener, at vi vil have lov at slå os, drage erfaringer og udvikle os så vi kan blive stærke, robuste og klare kommende udfordringer, opbygge selvtillid og selvværd.
Frederikssund kommune er ganske rigtigt ind i en god udvikling, men den kan blive endnu hurtigere og effektiv, hvis vi frigør os fra al omklamrende misforstået kærlighed, og lader borgerne få lov at slippe iderigdommen løs ved at overlade mere af egne midler til dem selv. Den gode udvikling kan også hurtig blive til en nedtur, hvis ikke der er fokus på omkostningerne.

Venstre står for en ansvarlig økonomisk politik, med fokus på, at borgerens midler skal være rigeligst i borgerens lomme fremfor at overlade disse midler til en fordeling gennem kommunale tilskud, som altid medfører mere administration og bureaukrati, der yderst sjældent er produktivt. Kun gennem privat initiativ og iderigdom skabes ægte værdier.

Så lad os glæde os over der er nogle der vil ud af mørket og har lyst til at skrige livsbekræftende optimistisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails