søndag den 6. september 2009

Driftsforbedringer eller besparelser

Driftsforbedringer eller 'besparelser'

At Venstre skulle have vælgerfrygt som Ole Søbæk skriver, er lidt letkøbt og for nemt at hævde. Vælgerfrygt er når man ikke tør sige det der skal siges, som Jørgen Bech gør. Det har Venstre sagt rigtig mange gange, men er blevet obstrueret af andre partiers vælgerfrygt og af det som politik også er nemlig "det muliges kunst." Derfor er et ægte systemskifte vigtig for Frederikssund så der kan komme optimisme, glæde og iderigdom i politikken og for fremtiden.

Optimisme og glæde fremmer virkelysten og gør, at kommunen bliver attraktiv for erhverv og nye borgere.

Det grimme ord 'besparelser' er efterhånden, hos nogle et synonym, for den borgerlige regering. Meget forkert. Ved at give valgmuligheder for borgeren, som især Venstre er fortaler for, kan der tværtimod komme et overskud på mange områder der hidtil har været fastholdt i kommunalt regie. Det er da positivt og dejligt, tænk at kunne vælge frit. Det skaber dynamik hos udbyderne og nytænkning hos kommunale institutioner, som igen er positivt.

I den private økonomi er der mange der her i krisetiden har måttet foretage omlægninger og har revideret deres forbrug, og budgettet er måske kommet i balance. Det har været hårdt, men den stolthed der følger med selv at have klaret et problem er ganske uvurderlig og innovativ. Det samme kan en kommune gøre, vi er jo blot en kæmpehusholdning, hvor en ansvarlig ledelse må skære igennem og føre 'huset' ud af et midlertidig problem.

Når det er sket, selvom det måske har gjort ondt, kommer stoltheden og selvstændigheden og dynamikken tilbage for fuld kraft, som en hovedrepareret motor.

Ansvarlig ledelse og politisk mod er medicinen, som kan være bitter, men nødvendig.

Løsningen kræver mod, har borgeren den? Ja, når det drejer sig om egen økonomi, så har mange vist mod, hvorfor så ikke også kommunalt?

Jørgen Olsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails