onsdag den 30. september 2009

To Socialdemokratier i Frederikssund?

Er der to Socialdemokratier i Frederikssund?

http://frederikssund.lokalavisen.dk/article/20090929/VALG/200100566/1025

Hvis man skal tro Ole Søbæk er det tilfældet, det oprindelige, og så det med tilnavnet Venstre, "der internt ikke kan blive enige om, hvad de mener. Det betyder i sidste ende, at man hverken har råd til den drift eller de anlæg, der er nødvendige, fordi man ikke har turdet tage de helt nødvendige valg." "Det er sjældent Ole Søbæk løber tør for ord," siger artiklen, og det er så sandt så sandt.

For ethvert parti er det vigtigt at markere sig i offentligheden. Det ses ofte i valget af kandidater til politiske poster. Her kan ses en tendens til at vælge kendte 'koryfæer' idet man har det lønlige håb, at de vil kunne sluge en masse stemmer, som de også ofte gør. Eller også vælger man kandidater der kan kunsten at provokereog underholde. Det ved af alle De Konservative. At solidt arbejdende byrådsmedlemmer loyalt, men måske ikke så højtråbende, arbejder udfra deres politiske overbevisning lægges dem ofte til last. Medierne forlanger jo underholdning.

Den politiske kampscene har derfor også udviklet sig i retning af en konkurrence med selviscenesættelse og kortfattede slogans eller som det på nydansk kaldes - oneliners, - idet man åbenbart ikke mener vælgeren er intelligent nok, eller interesseret nok til at kunne forstå en længere argumentation.

Vi i Venstre er overbevist om, at vælgerne både er intelligente nok, og også interesserede i mere, end blot selviscenesættelse og underholdende - oneliners. Derfor arbejder Venstres mange byrådsmedlemmer udfra deres personlige overbevisning, og det som de gik til valg på, og lovede deres vælgere.

Frederikssund Kommune er sammenlagt af fire kommuner. Venstre har altid stået for det nære samfund, og med et udtalt ønske om at binde kommunen sammen selv helt ude i de små landsbyer. Derfor har de mangeV-byrådsmedlemmer arbejdet udfra denne målsætning, og det har således intet at gøre at med " man ikke kan blive enige om, hvad man mener," men snarere med en loyalitet overfor vælgerløfter. Det må siges at være et smukt træk i en politisk verden, hvor løfter udstedes, garantier gives,og det hurtigere og mere lemfældigt, end den underholdende tæppehandler på markedsdagen formår at formidle sin salgstale uden at han "løber tør for ord."

Det er trods alt bedre at diskutere uden at finde en løsning, end at påtvinge en løsning uden at have diskuteret. Det er borgerens betroede skattepenge der er i spil og det har Venstre den dybeste respekt for.

Målet for borgerlige vælgere både hos Venstre og de Konservative må være en effektivt drevet kommune der betjener borgeren værdigt og giver rum til selvstændigt initiativ og virkelyst. Kun gennem privat initiativ skabes værdier. Hvor økonomien skal være ansvarlig, og hvor beslutninger der har vidtrækkende betydning og indflydelse på hele kommunen, og altså også helt ude i yderkanterne, er velovervejede og forståelige. Derfor skal der samarbejdes endnu mere på den borgerlige side, det skylder vi kommunens borgere. Det er Venstre en ægte garant for.

Jørgen Olsen, byrådskandidat for V. http://j-olsen-paavalg.blogspot.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails