onsdag den 9. september 2009

Idræt og kommunalpolitik

Idrætspolitik er ikke kommunal politik.

Aase Friedrichsens glimrende læserbrev om kommunal idrætspolitik er afslørende, fordi det netop skildrer, hvorfor kommunalpolitikere skal holde sig langt væk fra at blande sig i at bestemme, hvad borgerne har brug for. Det ved borgerne nemlig bedst selv.

Der er flere grunde: Som der gøres opmærksom på er der brugt ca. 3.7 millioner på motionsanlæg og stier som meget få benytter. Politikerne har ikke gjort det ud fra ond vilje. Såvel Grethe Olsen, SF Morten Skovgaard K, Tina Tving Stauning S, og de øvrige der har stemt for har virkelig været overbevist om her gavnede de borgerne. Det må være dejligt sådan at vide, hvad der gavner borgeren og så have en pengekasse, (borgernes egne skattepenge) man kan øse af for at demonstrere sin velvilje, og omsorg for borgerens sundhed. Det må skabe en selvforstærkende dejlig godhedsfølelse.

Men hvorfor ikke overlade det til de eksisterende idrætsklubber og foreninger, der jo har medlemmerne og derfor ved, hvor 'skoen trykker' at give anbefalinger til forbedringer, og være villig til at imødekomme dem når argumentationen er i orden. 3,7 millioner er trods alt en slags penge.

På den måde viser man at det private initiativ, og ikke en offentlig vurdering, er langt at foretrække. Der er så mange frivillige i klubber og foreninger der brænder for deres idræt eller interesse, og gennem deres engagement sprudler mange af disse foreninger med masser af gode ideer som er baseret på netop medlemmernes behov og ønsker, men som ikke kan opfyldes fordi pengene der burde kanaliseres til dem er brugt på forkromede kommunale anlæg ingen gider benytte.

Men vil der så ikke komme en sand syndflod af ansøgninger fra foreningerne? Jo, og heldigvis for det!

Det viser at borgerne endnu ikke har glemt det nære samfund, og det er et sundhedstegn, i mere end een forstand, at borgerne er så optaget af at skabe bedre idrætsforhold. Flere unge vil kunne blive involveret i klubarbejdet, fordi forholdene er gode, og de bedre resultater vil gøre opmærksom på Frederikssund som også en idrætsvenlig kommune, ved at det er idrætsklubberne og foreningerne der får midlerne fremfor politiske monumenter ingen gider benytte. Tænk hvis Frederikssund kunne få en idrætsudøver der blev Danmarksmester, Europamester eller endog verdensmester som Allerød oplevede fornylig. Hvilken reklame for kommunen, som ville kunne tiltrække andre der viser initiativ og dynamik.

At sportsmænd springer over hvor gærdet er højest er forståeligt, men at politikere også gør det er ganske simpelt idiotisk, og det gør de med den anførte idrætspolitik.

Jørgen Olsen, byrådskandidat Venstre. http://www.j-olsen-paavalg.blogspot.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails