søndag den 6. september 2009

Hjælp - vi er ved at blive kvalt!!

Fjordbyerne uge 18, 2009

I hvad? I god vilje og masser af 'kærlighed' gode ønsker om vores velfærd i et sundhedsvæsen, hvor kvalitet er et mantra, som kun kan frigøres ved, at der ofres milliarder af skattekroner for at udløse det 'forjættede lands velsignelser'. For en måned siden var Regionernes plan for reformering af sygehusvæsnet i Danmark 50 milliarder. Nu 100 milliarder. Et budgetskred der vil noget. Nu er det også let at overskride og lave overbudspolitik når det ikke er Regionerne selv der skal betale, men os alle gennem skatteudskrivninger.


Alligevel skal vi have respekt for de flotte planer der udarbejdes og indstille os på, at som de eksperter de er, det være sig økonomer, læger mv., ja, så er de meget kloge. Se engang, hvor tykke ringbind af udtalelser og skemaer og planer de har udarbejdet. Vi kan da ikke være i tvivl om, at det kun kan være forstandige der producerer sådant, og så i den mængde.


Når så lokale interessegrupper, enkeltpersoner og borgerlige politikere udarbejder alternative budgetter og gennemarbejdede forslag til en langt billigere og mere fornuftig løsning da affejes disse med en arrogance, der svarer til vægten af de besluttende regionsmedlemmers politiske tyngde.


Sådan er det gået i vores Region, hvor Frederikssund Sygehus, som det nyeste og med de bedste udvidelsesmuligheder, ser ud til at blive nedgraderet til fordel for det umoderne nedslidte Hillerød Sygehus med de ringeste pladsforhold. Det bliver spændende at se, om der bliver vist fornuft eller man vælger at ignorere kendsgerningerne gennem praktisk politik. I det mindste kan der siges:

"Der blev kæmpet heroisk imod med fair midler, men modstanderens metoder kvalte os ved 'den kærlige omfavnelses kvælermetode"

Jørgen Olsen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails