søndag den 6. september 2009

Hvad man dog siger

Indlæg i Venstrevikingen.

Hvad man dog siger!


En dag da jeg kantede mig vej gennem P-pladsen ved supermarkedet blev jeg næsten kørt ned fordi jeg ikke hørte bilen der bakkede ud fra båsen. Jeg tror nok det var en af de der tavse hybrid-biler. Efter jeg var færdig med at takke Gud for mine kattereflekser kom jeg til at tænke på, hvorfor ikke alle biler har en lov-påbudt buzzer som man finder på lastvogne. Et oplagt afgiftsobjekt.


Det mindede mig om, at en ven lige har købt en sådan hybridbil, og at den kører lydløst som ja, graven. Da jeg bemærkede at sådanne biler jo måtte være ekstra farlige for blinde, sagde hun, "Nuvel, de bør vel heller ikke køre bil alligevel." Det er yderst sjældent jeg morer mig over andres udtalelser, udover mine egne, men den fik mig til at grine. Når vi nu taler om morsomheder så lad os lige se på, hvad nogle vittige 'hunde' har sagt som måske, i det mindste, kan få smilet frem.


Mark Twain's utallige kloge observationer har også denne: "Hvis du ikke læser aviser, da er du uinformeret. Hvis du læser aviser, da er du misinformeret." "Ingen persons liv, frihed eller ejendom er sikret når lovgivningen arbejder." Og i forbindelse med den omsiggribende adfærdsregulering: "At være god er ædelt, men at undervise andre i, hvordan de skal være gode, er ædlere - og mindre besværligt." Og så min personlige favorit, "Den eneste måde du bevarer dit helbred på er ved at spise det, du ikke gider; at drikke det, du ikke kan lide og lave det, du helst vil undgå.""At komme til Himlen er helt på nådens vilkår, hvis det skulle gå efter fortjeneste, så ville du blive tilbage og din hund få adgang."


Winston Churchill, som jo havde meget travlt med at bekæmpe Hitler og Stalin havde dog tid til at kunne finde frem til dette. "At en nation forsøger at beskatte sig til velstand svarer til manden der står i en spand og forsøger at løfte sig op ved hjælp af hanken." "Kapitalismens nedarvede last er den ulige fordeling af goderne, socialismens nedarvede dyd er den lige fordeling af elendighed."


George Bernard Shaw, skønt han var erklæret socialist var dog klog nok til at erkende: "En regering der tager fra Peter for at give til Poul kan altid være sikker på Pouls støtte."


G. Gordon Liddy, muligvis den eneste der kom ud af Watergateskandalen med æren i behold beskrev de venstreorienterede som "en person der mener de skylder deres næste en masse, denne skyld vil han betale af på med dine penge."


Douglas Casey, økonomisk guru og skolekammerat med Bill Clinton beskrev udlandshjælp som "en overførsel af penge fra fattige i rige lande til rige i fattige lande."


P.J. O’Rourke, den amerikaner der nok har gjort mest for at fremme brugen af sprut, cigarer og politisk kynisme er den samme som sagde: "At give penge og magt til regeringen svarer til at give whiskey og bilnøgler til teenagedrenge" og yderligere, "hvis du tror sundhedsvæsenet er dyrt nok som det er, så vent blot til det bliver helt gratis!"


Ronald Reagan, blev kaldt den store kommunikator. Blandt hans kommentarer kan nævnes: "Regeringens syn på økonomien kan sammenfattes i nogle få sætninger; Hvis den er i bevægelse, så beskat den, Hvis den stadig er i bevægelse, så reguler den. Hvis den holder op med at bevæge sig, så støt den." Og så sagde han "En regering er som en baby -en fordøjelseskanal med en stor appetit i den ene ende, og ingen ansvarsfølelse i den anden."


Thomas Jefferson advarede om "At den regering der er mægtig nok til at give dig alt du ønsker er også mægtig nok til at tage alt fra dig." mens det var Perikles, der for næsten 2500 år siden ytrede disse ildevarslende ord: "Blot fordi du ikke interesserer dig for politik så betyder det ikke at poltik ikke interesserer sig for dig."


Selv almindelige mennesker fremsætter skarpe præcise visdomsord. I denne tid med politisk korrekt sprogbrug, for eksempel denne: "At benævne en illegal indvandrer for en 'udokumenteret arbejder' er det samme som at kalde en narkoforhandler 'en apoteker uden licens'".


Jørgen Olsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails