søndag den 6. september 2009

En kattehistorie

En historie om katte: Borgerlighed kontra det at være venstreorienteret. Bragt i Venstrevikingen.

En tilløben kat fik killinger i vor gårdhave. Min kære hustru forsøgte at holde killingerne inde på et afspærret område for at undgå andre rovdyr og farer. Det viste sig nærmest at være umuligt. De frihedselskende, udbryderkillinger undslap min hustus beskyttelsesforsøg for at opleve verden, brydes og lege.

Hver gang de faldt forbedredes deres klatreevner. Kattemor lærte dem, at fange edderkopper og andet småkravl. Herefter fik killingerne lært at supplere brystmælken med edderkopesnacks, fluer, sommerfugle, og mus. Hvis min hustru havde haft held til at beskytte dem da ville killingernes vækst være blevet hæmmet

og have gjort dem mindre egnede til at overleve.


Opvæksten af killingerne illustrerer, at den borgerlige liberale livsindstilling har langt større livsværdi end den venstreorienterede. Venstreorienterede politikere sætter altid de laveste normer og begrænsende beskyttelseshensyn først, hvilket uundgåeligt gør mennesker til slaver og afhængige af regeringssubsidier.
Et enkelt eksempel. Legepladser der gennem en omfattende regulativordning og sikkerhedstiltag nærmest er blevet kedelige for børnene, som hæmmer dem i deres motorik fordi de ikke får lov til at klatre, at slå sig, og udfordre deres egne kræfter og evner, de bliver beskyttet mod alle farer og lærer derved ikke at imødegå udfordringer med det gåpåmod der udspringer af lyst til at afprøve sig selv og som hvis man får lov giver optimisme og selvtillid som den naturlige leg vil give.

Beskyttelsen fortsætter i alle andre af livets forhold, der er sikkerhedsnet under alt for at undgå at skader opstår, hvilket også medfører at erfaringer ikke indlæres og videreudvikles så selvstændige, selvbevidste individer kan opstå. En klasse af forkælede, småfede personer der får alt serveret er frembragt, en klasse som ikke tåler kritik, men snerrer og river når noget går dem imod. Et oprør vokser frem som kan give sig udslag i selvdestruktive livsmønstre, fordi man ikke som 'killing' fik lov til at være netop - killing.
Borgerlige liberale afviser demoraliseringens fælde og den støtte, der giver afhængighed, men lader det enkelte individ udfolde sig efter evner og talent.

Min 86 årige gamle far var bybud da han var barn. På en rigtig god dag kunne han tjene helt op til 30 kroner Far gav sin mor, hendes andel. Han erindrer købet af en undertrøje. Far sagde han plejede at prale om den til sine kammerater. "Jeg køber selv mit tøj nu!" Far oplevede den glæde og det selvværd der følger med en borgerlig indstilling til livet modsat den venstreorienterede der med selvfølgelighed modtager velfærdsydelser.

Ligesom killingerne undslap min hustrus altomfavnende beskyttelse er det en udfordring, at afvise de forkryblende afhængighedsprogrammer, for vi har jo ret til dem og har betalt vor skat igennem mange år!

Jørgen Olsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails