tirsdag den 29. september 2009

Fribytteri og Venstre politik





Kære Allan Madsen!

Nu har du godt fået tilstrækkelig smæk på grund af din udtalelse vedr. udliciteringen af Kommunens rengøringsopgaver og om, hvem du me
ner kan lægge bud ind.

Marianne Porsborg, Jørgen Bech Venstre fra Skibby og jeg selv har været efter dig med læserbreve og kommentarer her på Frederikssund Lokalavis. Nu har du minsandten også fået en reprimande af din egen gruppe gennem Jesper Henriksen. Socialdemokraterne forsøger sig her med det der på moderne dansk hedder 'damage control.'

Ved nærmere eftertanke bør vi alle takke dig! Ikke fordi du blev et offer for vore indsigelser, men mere fordi du netop har modet til at være en modig mand med meninger, som du åbenbart er så overbevist om rigtigheden af, at du sprudler over i politisk ukorrekt engagement. Det er ganske rosværdigt.

Flere politikere burde tænde af som du gør, for derved kan startes en debat om problemstillinger der er væsentlige for Kommunen, og dermed også den enkelte borger. Alt, alt for ofte sidder politikere og samtykker og tier om emner de egentlig har en relevant holdning til, men af frygt for at skille sig ud og være kontroversiel føjer de sig, hvilket ikke altid er sundt for det personlige velbefindende. Samtidig kan det være hæmmende for nytænkning og iderigdom, der måske kunne give en økonomisk gevinst til Kommunen og dermed den enkelte borger.


Pudsigt du benytter ordet 'fribytteri' når du siger at "Venstres politik åbner for fribytteri!" for i mine øjne er du selv lidt af en fribytter og det er en velment ros, ligesom jeg opfatter din omtale af Venstres politik positivt, selvom du nok ikke mener det på den måde.

En definition på en moderne fribytter kan iflg. diverse opslagsværk nemlig være: "Fribytter anvendes i overført betydning ofte om en person der, på den ene eller anden måde, ikke accepterer samfundets skrevne eller uskrevne regler, love og sædvaner. En slags rebel. En person der, af den ene eller anden grund, vælger at stå udenfor det fællesskab størstedelen af samfundets borgere vælger at acceptere. Personen kan dog selv på grund af sin modvilje til at følge gængse regler, danne grupper med ligesindede med fribytterens mentalitet eller med rebelske egenskaber."

Altså en person, eller gruppe der går imod sædvaner og uskrevne regler, for at forandre en tingenes tilstand til noget bedre, og da vi alle er en del af Kommunen som borgere, til gavn for alle. I alt for mange år har Kommunerne været fastlåst i sædvanetænkning og uskrevne love, om "at sådan har vi altid gjort, og det er så godt nok, der er ingen grund til at lave det om." Jo, det er der netop, for, hvis det viser sig at man ved nytænkning, iderigdom og politisk mod, kan forandre ting til noget mere givtigt for Kommunen, og derved fællesskabet, da bør det forsøges. Andet ville være at føje sig under "Kongeligt (Socialdemokratisk) Dekret" som netop mange af fortidens fribyttere gik op imod.

Hvordan fordelte fribytterne så udbyttet? Kaptajnen (kommunen)fik dobbelt andel, mesteren ombord halvanden andel, en række 'officerer', heriblandt doktoren, en og en kvart andel (administrationslettelser). Resten (borgerne) fik én andel. Så selvom kaptajnen bestemt fik mere end matroserne, så var det en uhørt økonomisk fordeling for sin tid. Mange fribyttere havde faste, nedfældede regler og love for opførsel, straf og byttedeling. I mange tilfælde var kaptajnen demokratisk valgt af sit mandskab.

Danmark havde efter de tabte Englandskrige 1801-1807 kongeligt autoriserede fribyttere eller 'kapere' der havde lov til at opbringe engelske skibe, få del i skibets vareladning, og erlægge en procentdel hos Staten. Vi er altså i fint selskab.

Så med nævnte definition på en fribytter er det vist ikke så helt tosset at være. Så tak for de pæne ord Allan Madsen og også tak til dig for den kampånd du udviser, en kampånd som alt for mange har fået slukket, og derved kan borgerne få den opfattelse at det ikke betyder det store hvem der sidder i Byrådet, så vi kan ligeså godt vælge de samme. Jo, det betyder virkelig noget. Der skal være plads til fribyttere, til rebeller, der vil arbejde seriøst på et holdnings- og systemskifte til gavn for borgeren.

Jørgen Olsen
Byrådskandidat for V. http://j-olsen.blogspot.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails